Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Onnea! Arto Nyberg -ohjelma täyttää 20 vuotta - Tiesitkö nämä faktat suosikkiohjelmasta?

Arto Nyberg on kuulunut monen sunnuntaihin jo 20 vuotta. Ennätyksellisen pitkää taivalta juhlistetaan su 10.3. Ylellä.

6.3.2024 klo 8:33

Arto Nyberg

Arto Nyberg, kuva: Yle


Arto Nybergin suora tv-lähetys kuuluu monen suosikkeihin. Ohjelma täyttää nyt pyöreät 20 vuotta ja ennätyksellisen pitkää taivalta juhlistetaan tv:ssä.


Arto Nyberg kertoo omaan nimeään kantavan ohjelman synnystä Ylen haastattelussa. Idea syntyi päällikkö Kari Kyrönsepän ajatuksesta, että sunnuntai-iltoihin tarvitaan uusi keskusteluohjelma.

-Kyrtsi sanoi tuolloin, että tämä ei sitten tule olemaan mikään yhden kauden juttu. Mutta en kyllä kuuna päivänä olisi aavistanut, että saan tehdä ohjelmaa vuosikymmeniä!, Arto Nyberg muistelee Ylelle.


Arto Nyberg teki uransa alussa töitä radiotoimittajana ensin Jyväskylässä ja sittemmin Ylen Radiomafiassa. Televisiossa Nyberg on nähty mm. Ylen Aamu-TV:n juontajana, toimittamassa A-studiota sekä Hotelli Sointu -musiikkiohjelmassa.


Ensimmäinen Arto Nyberg -ohjelma nähtiin tv:ssä 7.3.2004. Tähän mennessä ohjelmia on tehty lähes 600. Haastateltavina on ollut taiteilijoita, poliitikkoja, yrittäjiä, kirjailijoita, lauluntekijöitä ja myös mielenkiintoisia taviksia.


Arto Nyberg

Suora Arto Nyberg -lähetys tehdään Helsingin Musiikkitalossa. Kuva: Yle


Nyberg pohtii Ylellä:

-Nuorin haastateltavani on ollut 9-vuotias, senioreista mukana on ollut useampia ysikymppisiä. On valtava etuoikeus saada tutustua niin monien alojen kiinnostaviin ihmisiin ja päästä esittelemään heitä ja heidän tekemisiään katsojille.


Juhlalähetyksessä nähdään välähdyksiä vuosien varrelta, mutta pääasiassa katsotaan tulevaisuuteen. Yhdeksi haastateltavaksi on lupautunut Tekoäly. Vieraana ovat Pirkka-Pekka Petelius, joka oli mukana ekassa ohjelmassa 20 vuotta sitten sekä muusikko-Stig eli tuottaja Pasi Siitonen, joka on ollut luomassa Suomen ensimmäistä levyttänyttä AI-artistia.


Arto Nyberg Yle TV1 ja Yle Areena su 10.3. klo 18.45.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Yle

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»