Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Mikko Penttilä nauraa edelleen Minka Kuustosen Isä Nitrolle - Suoraa tv-showta ei voi käsikirjoittaa

Mikko Penttilä hyppää mukaan ekaan Putous Allstars -lähetykseen impron voimalla.

16.9.2020 klo 9:02

Putous Allstars

Mikko Penttilä säkenöivissä Putous Allstars -lavasteissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Mikko Penttilä pukee päälleen tähdillä varustetun sinisen Putous-paidan lauantaina, sillä hän on yksi ekan Putous Allstars -tähdistä. Näyttelijä-Penttilä on työstä innoissaan.


- On kunnia olla mukana ensimmäisellä Allstars-kaudella. Joka lähetyksessä tulee olemaan uusi cast, ja eri kausien tyyppejä sekoitetaan keskenään. Ohjelmassa nähdään eri kausien hahmojen yhteentörmäyksiä ja tapaamisia, niistä tulee hersyviä sketsejä.

Putous Allstars

Penttilän Taika-Pasi sulatti sydämet voitokkaasti v. 2018. Kuva: MTV3

Penttilä on työskennellyt vuosia Stella Polaris -improvisaatioteatterissa, joka juhlii 30-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Onko improsta apua suorassa lähetyksessä?


- En jännitä suoraa lähetystä, se on tosi kivaa. Suora lähetys on teatteriin tai live-lähetykseen verrattavaa. Kun se lähtee käyntiin, sitä junaa ei pysäytetä, pitää pysyä vaan kyydissä mukana. Voi siitä olla apua, että on tottunut improvisaatioon ja keskeneräisyyden sietämiseen, Penttilä pohtii.


- Impron maailmasta tulee “moka on lahja”. Improssa ei mokata, vaan jos joltain tulee joku asia, sitä pyritään hyödyntämään, jatkamaan, laajentamaan ja perustelemaan mukaan tarinaan. Toinen toistaan tukien siellä näyttämöllä ollaan, se on hyvä työkalu näyttelijälle. Siinä hengitetään vastanäyttelijän kanssa samaa ilmaa, kun ei ole mitään käsikirjoitusta.

Putous Allstars

Bassonjytkettä ja autoja rakastava 38-vuotias kaustislainen Simpsa oli Penttilän tyylinäyte v. 2019. Kuva: MTV3


Putous on suora lähetys, joten siellä myös sattuu ja tapahtuu - myös näyttelijöille yllätyksenä. Penttilä nostaa yhden erityisen tapahtuman, joka on jäänyt mieleen.


- Minka Kuustoselle tuli Hahmot vaihtoon -tehtävässä Isä Nitro. Isä Nitro liikkui hoverboard skootterilla niin, että sen päällä piti olla polvillaan. Minka ehti tulla takaa sisään, kun se ajoi täysillä lavasteen seinään ja yritti jatkaa, mutta yritti ajaa uudestaan ja törmäsi lamppuun ja seinään. Roope Salminen makasi lattialla ja nauroi ja me muut yritettiin seistiin rivissä ja naurettiin, kunnes tajuttiiin, että hänelle saattoi myös sattua jotain, Penttilä hekottaa.


- Tässä ohjelmassa ei todellakaan voida käsikirjoittaa kaikkea, improtehtävissä voi sattua ja tapahtua mitä vaan.


Putous Allstars

Putous Allstars -porukkaa lehdistötilaisuudessa: Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Christoffer Strandberg, Iina Kuustonen, Mikko Penttilä, Minka Kuustonen, Ernest Lawson, Joonas Nordman ja Riku Nieminen. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Ensimmäisessä suorassa lähetyksessä ovat mukana näyttelijät Kiti Kokkonen, Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Riku Nieminen, Mikko Penttilä ja Ernest Lawson. Juontajana Putouksen kaksinkertainen sketsihahmokisan voittaja, Putousta ohjannut ja käsikirjoittanut Joonas Nordman.


Putous Allstars MTV3-kanavalla lauantaisin 19.9. klo 19.30 alkaen.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»