Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Mikko Leppilampi: "Mietin, onko tämä mahdollisesti once in a lifetime -kokemus?"

Suosikkiuusinta: Mikko Leppilampi on Suomen suosikkijuontajaksi tituleerattu mies. Tämän lisäksi mies on Jussi-palkittu näyttelijä ja muusikko.

21.12.2018 klo 7:00

Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi MTV3:n lehdistötilaisuudessa Helsingissä Tennispalatsissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiMikko Leppilampi on koko kansan tuntema juontaja ja näyttelijä. Matka koko kansan suosikkijuontajaksi lähtikin liikkeelle - ei enempää, eikä vähempää - kuin Euroviisujen juontamisesta yli 100 miljoonalle katsojalle v. 2007.


- Yksi iso steppi urallani oli, kun Lordi voitti Euroviisut, ja European Broadcasting Union kuvasi kaikki juontajaehdokkaat. Hyppääminen koe-esiintymiseen oli jo ensimmäinen askel, että olen valmis tekemään live-telkkaria, Mikko Leppilampi kertoo.


Mikko Leppilampi

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa juontavat Vappu Pimiä, Mikko Leppilampi ja Tuija Pehkonen. Kuva: MTV3.


Leppilampea mietitytti juontajan hommissa se, miten häneen suhtauduttaisiin jatkossa näyttelijänä.

- Olin käynyt teatterikorkeakoulun ja ajatellut, että olen enemmän näyttelijästatuksella elokuvissa ja musikaaleissa. Mietin, onko tämä mahdollisesti once in a lifetime -kokemus ja peräännynkö siitä siksi, että mietin, mitä musta ajatellaan näyttelijänä.


- Mä pallottelin mentorini Saku Tuomisen kanssa ja hän sanoi hyvin, että mieti 10-20 vuotta eteenpäin. Historian kirjoissa kerrotaan tuosta ainutkertaisesta tapahtumista ja sulla olisi ollut mahdollisuus mennä mukaan, niin harmittaako vai ootko tyytyväinen?


Mikko Leppilampi

Tähdet, tähdet -jengiä: Izmo Heikkilä, Juhani Mertaranta ja Maria Veitola, juontajana Mikko Leppilampi. Kuva: MTV3.


Euroviisujen jälkeen kerkisi vettä joessa virrata, mutta sitten alkoi tapahtua.

- Olin palannut Los Angelesista ja Bjurströmin Marco oli siirtymässä Neloselle. Maikkari (MTV3) tarvitsi stooriinsa nuorennuksen. Kaikki tapahtui muutaman tunnin sisällä ja sitten olinkin kolmen vuoden diilillä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.


Tästä alkoi Leppilammen panostaminen uuteen uraan.

- Otin jalan pois oven välistä ja aloin keskittyä genreen. Suorista lähetyksistä ja viihdeohjelmista on kasvanut mulle yksi merkittävimpiä ammatillisia identiteettejä, se on minun erikoisalaani. Suoria tv-lähetyksiä oppii vain tekemällä, siihen ei ole koulutusta.


Tämä juttu on suosikkiuusinta ja se on julkaistu ensimmäisen kerran 21.12.2018.

Katso ohjelmatietoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat