Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Masennukseen sairastunut Jannika B häpesi diagnoosiaan: "Jokainen pienikin oire oli..."

Jannika B avaa elämäänsä uudessa Jannika B - Ihmisen muotoinen -kirjassa.

26.10.2022 klo 10:30

Jannika B

Jannika B on on tullut koko kansan tuntemaksi paitsi esiintyvänä artistina, niin myös mm. Vain elämää -ohjelmasta, Tähdet tähdet -kisasta ja Idols-tuomarina. Kuva: Mona Salminen, Universal Music


Laulaja ja lauluntekijä Jannika B. (Jannika Wirtanen) on julkaissut tässä kuussa kirjan, joka kantaa nimeä Jannika B - Ihmisen muotoinen.


Sanna Wikströmin ja Jannika Wirtasen kirjoittama voimakirja sisältää artistin näkemyksiä ihmisenä olemisen kauneudesta ja sen haasteista. Pohjana on oma elämäntarina ja oivallukset. Kirjan kustantaja on Otava.


Jannika B

Jannika B oli mukana Idols-tuomarina v. 2018 yhdessä Jone Nikulan, Maija Vilkkumaan ja Elastisen kanssa. Kuva: Nelonen


Laulaja, lauluntekijä on kertonut aiemmin elämänsä mustistakin pisteistä. Yksi niistä oli, kun hän sairastui masennukseen. Vuonna 2015 Jannika ja Apulanta-yhtyeen keulakuva, muusikko, lauluntekijä Toni Wirtanen olivat saaneet lapsen. Esikoinen oli vauva.


Jannika B

Jannika B Vain elämää -ohjelmassa pöydän päässä v. 2020. Kuva: Nelonen


Näin Jannika B kertoo vaikeasta ajasta kirjassaan:

-Vaikka nukuin, olin silti väsynyt. En jaksanut tehdä tavallisia asioita. Puhelimeen vastaaminen tuntui mahdottomalta.

-Kun tuli pienikin vastoinkäyminen, en pystynyt käsittelemään sitä missään mittakaavassa. Aloin pelätä kaikkea.


Pelko sai näkemään asiat pahimman kautta. Hän muistaa hetken, kun oli löytänyt patin kehostaan ja ollut varma siitä, että se on imusolmukesyöpää.

-Jokainen pienikin oire oli merkki kuolemaan johtavasta sairaudesta. Minusta oli tullut ihmisen muotoinen möykky, joka ei ollut enää minä.


Jannika B on naimisissa Toni Wirtasen kanssa, kuva Jannika B:n Instagramista:Masennusoireiden pahentuessa laulaja meni psykiatrin vastaanotolle. Hän ei tuolloin vielä uskonut, että tarvitsi esim. terapiaa. Lääkärin edessä Jannika puhkesi kuitenkin itkuun. Hän sai uupumus- ja masennusdiagnoosin.


Diagnoosin myötä tuli häpeä ja nainen kertoo kirjassaan hävenneensä masennuksesta kertomista omille vanhemmilleen. Tänä päivänä hän liputtaa mm. terapian puolesta ja haluaa puhua aiheesta avoimesti.


Uuden kirjan kansikuva Jannika B:n Instagram-tililtä:Lue myös: Ohhoh! Jannika B hersyttelee ja imuttelee rokkitähteä - Paparazzeja peräänkuulutetaan!


Lue myös: No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»