Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Kuohuttava tv-sarja Virosta - Kommunismin jälkeen markkinavoimat valtaavat maan ja mielet

Tosipohjaisessa draamasarjassa mukana suomalaistähtenä mm. Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Kati Outinen.

17.7.2019 klo 7:00

Pank - pankin nousu ja uho

Toomas Pisuke (Sergo Vares) valintojen äärellä. Yle Kuvapalvelu


Tilanne muuttui nopeasti 1990-luvulla Baltian maissa ja etenkin Virossa. Neuvostoliiton romahdettua myös Viro julistautui jälleen itsenäiseksi. Maan infrastruktuuri, pankkimaailma ja poliittinen järjestelmä olivat yhä lapsenkengissä verrattuna vapaaseen länteen.


Yksityistäminen ja rikastuminen nousevat nopeasti virolaisen yhteiskunnan suureksi haaveeksi. Maalla on kiire ottaa jopa uhkarohkeita askelia päästäkseen nopeasti irti kommunismin perinnöstä ja tullakseen osaksi länttä. Mutta, iskeekö Viroon samalla vauhtisokeus?


Pank - pankin nousu ja uho

Pankkimaailmaan sijoittuva sarja on hyvä ajankuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Toomas Pisuke (Sergo Vares) on opiskelija, jolla on ilmiömäinen laskupää. Rahoittaakseen opintonsa hän käy töissä huoltoasemalla, kunnes sattuma puuttuu peliin. Toomasille tarjotaan työpaikkaa Nordpankissa, joka pyrkii laajenemaan voimakkaasti. Hänet pestataan suoraan pankin valuuttamyyntiin ja siitä alkaa hurja nousu uralla.


Toomas huomaa nopeasti, että entinen elämä ja uusi ura sopivat huonosti yhteen. Onko hänen lopulta valittava niistä toinen?


Pank - pankin nousu ja uho

Sarjassa on mukana suomalaistähtenä mm. Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Kati Outinen (Marja Lindroos). Yle Kuvapalvelu


Tosipohjainen draamasarja on tehty Viron satavuotisjuhlan kunniaksi. Se on ensimmäinen virolainen draamatuotanto, joka on myyty myös Yhdysvaltoihin. Pankin näyttelijäkaartiin kuuluu myös Kati Outinen.


Pank - pankin nousu ja uho Yle TV1 24.7. alkaen keskiviikkoisin klo 22.00.

Katso lisää ohjelma-aikoja www.telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat