Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kahdesti eronnut Lauri Tähkä avoimena joulusta perheen hajottua: "Ne ovat kipeitä hetkiä"

Lauri Tähkä avautuu Vain elämää -ohjelmassa tyhjän kodin -syndroomasta, joka korostuu etenkin juhlapyhinä. Tämä on Vain elämää -kauden viimeinen jakso.

27.11.2019 klo 7:30

Vain elämää: Joulua

Artisti Lauri Tähkä. Kuva: Petri Aho/Nelonen


Lauri Tähkä on kahdesti eronnut kahden lapsen isä. Hänen tyttärensä ovat jo aikuisia ja artistille on joutunut totuttelemaan hiljaiseen kotiin.

-Mun koti rupeaa olemaan tyhjä, siellä ei ole ketään, kun sinne menee. Tähän asti siellä on ollut jompikumpi lapsista. Se ankkuroituminen tähän elämään, se on erilaista kuin koskaan ennen, Lauri Tähkä kertoo Nelosen tiedotteessa.


Toiset meistä osaavat olla yksin ja nauttivatkin siitä, toiset tarvitsevat lähelleen muita ihmisiä. Tähkä pitää yksin olemista myös hyvänä asiana omassa arjessaan.

-Mä viihdyn yksin, omissa pohdinnoissa ja omassa päässäni. Jos on paljon ihmisiä ympärillä, se on jotenkin aika raskastakin. On helpompi olla omissa oloissa, kantaa puita, käydä metsässä tai tehdä musaa. Olen tottunut siihen, artisti kertoo.


Vain elämää: Joulua

Lauri Tähkä Satulinnassa Vain elämää -ohjelman kuvauksissa. Kuva: Nelonen


Tänäkin jouluna monet yksineläjät, sinkut, vanhukset ja eronneet viettävät juhlapyhiä yksin. Vain elämää -ohjelmassa keskustelu siirtyy jouluun, ja Lauri Tähkä kertoo, miten hänen joulunsa ovat muuttuneet avioeron jälkeen.

-Eron äärellä olevat joulut ovat vähän mustempia. Ne ovat kipeitä hetkiä, kun sulla ei olekaan lapsikatrasta jouluna. Niitä tarinoita on varmaan tosi paljon tässäkin maassa.


-Onhan se rajua. Joulusta lähti sellainen isompi merkitys, kun perhe hajoaa. Se muuttaa muotoaan ja siihen pitää sopeutua. Siihen menee tietenkin vuosia, että siihen tottuu, jos tottuu koskaan, mutta se pitää hyväksyä, Tähkä toteaa.


Vain elämää: Joulu perjantaisin kello 20 Nelosella

Katso ilsää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»