Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jenni Kokander kyttää miestään tarkalla silmällä: “Pienikin reaktio voi indikoida…”

Jenni Kokander on yksi Putous Allstars -näyttelijöistä. Kokander jännittää aina ennen tv-lähetystä, mikä on näyttelijän mielestä vaan hyvä juttu.

2.10.2020 klo 8:00

Putous Allstars

Näyttelijä Jenni Kokander on kunnostautunut myös esikoiskirjailijana, hän on julkaissut Sukupuuttoon kuolleiden planeetta nimisen kirjan. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Jenni Kokander on tehnyt Putouksessa monenlaisia sketsihahmoja. On ollut Amurin Enkeli, Irma Rönkkö, Kari Tolkku, Svetlana Rönkkö... Miten kehität omaa sketsihahmoasi?


- Sitä valitsee jonkun oikean maailman asian tai ilmiön, on se sitten stereotypiaa tai joku tietty aihe. Esimerkiksi mulla on anoppihahmo, Irma Rönkkö. Se anoppius on kaikkien tietämä stereotypia. Sitten asetuin hahmon nahkoihin ja rupesin vääntämään nappeja kaakkoon. Alkaa liioitella kaikkien tietämiä stereotypioita, siten se huumori rakentuu.


- Taustalla täytyy olla joku todellisuuspohja, sen pitää olla havainto todellisesta maailmasta. Harvoin se onnistuu niin, että yrittää keksimällä keksiä jotain hauskaa, komedienne selvittää.

Putous Allstars

Kari Tolkku on Suomen vanhanaikaisin moderni mies ja puhuu tolkutonta asiaa. Talonmies antaa kaikkien kasvien kukkia, paitsi voikukkien. Tolkku iloitsee: "Minähän sen tuoreen vitsin keksin!" Kuva: MTV3


Onko sinulla koeyleisö kotona tai pallotteletko jonkun kanssa?

- Kyllä mun mies joutuu kuuntelemaan mun huonoja vitsejä. Jos se vähän hymähtää jollekin, niin siinä voi olla jotain ainesta. Pienikin reaktio voi indikoida, että tässä voi olla mahkut. Hän ei ole mikään valtavan reaktiivinen ihminen. Jos tämä uppoaa hänelle, niin ehkä muillekin.


- Nyt on paljon puhuttu siitä, mikä loukkaa ketäkin. Pyrin itse tekemään niin, ettei minulla ole tarkoitus loukata tai tehdä pilaa kenestäkään. Sen pitää olla sellainen yleinen ilmiö niinkuin anoppius, jonka kaikki tunnistaa.Putous Allstars

Kolmannessa jaksossa nähdään Kiti Kokkonen, Jenni Kokander, Ernest Lawson, Mikko Penttilä, Christoffer Strandberg, jakson juontava Joonas Nordman ja yllätysnimenä Antti Tuomas Heikkinen. Kuva: MTV3


Kokander on tehnyt suoraa tv-viihdettä Putouksen merkeissä. Mikä on parasta suorassa tv-lähetyksessä?

- Kyllä se adrenaliini on huume, se on niin ihana tunne, minkä jännitys ja liveyleisö aiheuttaa. Se livelähetys on lähellä teatteria. Studioyleisöstä saa välittömän reaktion ja pääsee kommunikoimaan yleisön kanssa suoraan, mikä on ihanaa. Sitten vielä se, että kameran toisella puolella on lisää silmäpareja, niin se on aika kutkuttava tilanne ja siitä pitää olla kiitollinen.


Ehtiikö adrenaliiniryöppy tulla jo esityksen aikana?

- Jännitän sopivasti ennakkoon ja adrenaliini tulee avuksi. Jännittäminen kuuluu asiaan. Jos ei jännittäisi, niin nämä hommat voisi lopettaa. Pitää olla pieni pelko takapuolessa.


Ans kattoo, ketkä sketsihahmot näemme lauantaina tv:ssä.


Putous Allstarsin kolmas livelähetys MTV3-kanavalla lauantaina 3.10. klo 19.30 alkaen.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»