Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

HS: Jorma Uotinen sai vakavan aivoinfarktin: "Kuolema oli läsnä silloin, kuten oli tälläkin kertaa"

Suosikkiuusinta: Professori, koreografi ja tanssija Jorma Uotinen on koko kansan tuttu Tanssii Tähtien Kanssa -suosikkiohjelmasta.

26.5.2023 klo 11:21

Jorma Uotinen

Jorma Uotinen on kansainvälisen uran tehnyt tanssitaiteilija, koreografi ja professori. Kuva: Suomi24 Viihde


Jorma Uotinen on antanut Helsingin Sanomille haastattelun terveydentilastaan. Uotinen kertoo HS:lle saaneensa aivoinfarktin maaliskuussa.


Uotinen on avannut Instagram-tilillään maaliskuisia dramaattisia tapahtumia mm. näin:

-Torstaiaamuna 23. maaliskuuta heräsin hurjaan huimaukseen. Soitin sisarelleni, joka käski heti soittaa hätäkeskukseen. Parikymmentä minuuttia myöhemmin olin sairaalassa. Minut tutkittiin ja sain diagnoosin: vakava aivotapahtuma. Hoito aloitettiin välittömästi, ja nyt olen toipuneena takaisin kotona ja elävien kirjoissa.


Uotinen kertoi voinnistaan Instagram-tilillään toukokuussa:Uotinen kertoo HS:lle vakavan aivotapahtuman olleen aivoinfarkti. Vakava sairauskohtaus iski ilman varoitusmerkkejä ja oli dramaattinen ja pysäyttävä kokemus. Kokemuksen rajuudesta huolimatta Uotinen kertoo toipuneensa fyysisesti hyvin.

-Mielialan vaihteluita on tietenkin. Välillä on alakulon päiviä, ja välillä täytyy itkeäkin. Se on ihan selvä asia, koska tällaisen kokeminen on melkoinen sokki, hän avaa HS:lle.


Pelottava kohtaus toi Uotisen mieleen 50 vuoden takaisia tapahtumia. Tuolloin monihermojuuritulehdus johti 19-vuotiaan nuoren väliaikaiseen halvaantumiseen.

-Menetin silloin kokonaan liikuntakyvyn, puhekyvyn ja nielemisen. Yhtä lailla kuolema oli läsnä silloin, kuten oli tälläkin kertaa, Uotinen paljastaa Helsingin Sanomille.


Aivoinfarktissa (aivoverisuonitukos) osa aivokudoksesta jää ilman happea ja tuhoutuu. Aivoinfarkti iskee usein täysin yllättäen, ja oireet kehittyvät nopeasti huippuunsa muutamissa minuuteissa tai harvemmin tunneissa. Jos epäilet aivoinfarktia, soita hätänumeroon 112 heti, sillä nopea hoitoon pääseminen on erittäin tärkeää.*


Lue lisää: Uuh! Jorma Uotinen jakoi kuvan ex-naisystävästään - Tämä kaunotar hurmaa: "Sensuelli" "Ei huono..."


Lue lisää: Jorma Uotinen pyrki, muttei päässyt teatterikouluun: "Olin yhden päivän masentunut ja..."


Katso tv-ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Lähde: Helsingin Sanomat, kaypahoito.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»