Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Harrison Ford rämpi roolittomana - Kadonneen aarteen metsästäjät nosti puusepän maailmantähdeksi!

Harrison Fordin leffaura ei edennyt aluksi kuin “Strömsössä”.

25.4.2024 klo 7:29

Indiana Jones

Indiana Jonesin vakiovarusteisiin kuuluvat lierihattu ja ruoska. Kuva: Nelonen.


Uransa alussa Fordia ei kiinnitetty isoihin rooleihin, joten hän jatkoi uraansa puuseppänä. Itse asiassa Ford oli niin menestyksekäs puuseppä, että hänet palkattiin tekemään puusepän töitä ohjaaja George Lucasin toimistossa.


Tarina ei kerro, oliko palkkaus sattumaa vai halusiko elokuvan tuottaja Fordin tulevaan Tähtien sota -elokuvaan (1977). Oli niin tai näin, Lucas pyysi Fordia lukemaan vuorosanoja koe-esiintyjien kanssa.


Ford oli koe-esiintymisessä turhautunut ja vastaili kysymyksiin sarkastisesti. Tämä yllättäen miellyttikin ohjaajaa ja hän palkkasi Fordin Han Solon -rooliin.


Indiana Jones

Indiana Jones (Harrison Ford) ja tiukkaotteinen emäntä Marion Ravenwood (Karen Allen) Kadonneen aarteen metsästäjissä. Kuva: Nelonen


Kadonneen aarteen metsästäjät (1981) oli käsikirjoittaja George Lucaksen ja ohjaaja Steven Spielbergin luomus. Tom Selleck oli kieltäytynyt roolista, sillä hänet oli jo kiinnitetty Magnum-tv-sarjaan. Harrison Ford palkattiin vain kolme viikkoa ennen kuvausten alkua seikkailija-arkeologin -rooliin. Loppu onkin historiaa.


Harrison Ford oli 39-vuotias painaessaan kuuluisaksi nousevan hatun päähänsä Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvassa. Sen jälkeen Ford palasi sankari-arkeologin rooliin jatko-osissa Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984), Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989) ja Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008).


Indiana Jones

Harrison Ford on tänä päivänä yksi Hollywoodin kiintotähdistä. Kuva: Nelonen


Ford on yksi Hollywoodin suosituimmista ja siksi myös kovapalkkaisimmista näyttelijöistä. Hänet on nähty valkokankaalla Indiana Jones ja Tähtien sota elokuvien lisäksi lukuisissa elokuvissa, mutta himoittua Oscar-pystiä hän ei ole saanut - vielä.


Kadonneen aarteen metsästäjät su 02.06. klo 21 Nelonen

Katso ohjelma-ajat Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»