Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Arttu Wiskari teki lapsena monen unelmoimaa työtä: "Mä olin joku 10-vuotias, kun kävin..."

Uuden Vain elämää -kauden artistipäivät aloittaa Arttu Wiskari.

1.10.2021 klo 8:00

Vain elämää

Arttu Wiskari on nyt ensimmäistä kertaa Satulinnassa, sillä hänen kaudellaan ohjelma kuvattiin Espanjassa. Kuva: Petri Aho/Nelonen


Vain elämää uusi kausi alkaa perjantaisten syksyiltojen iloksi. Tällä kaudella kyseessä on ns. "all stars" -kausi, sillä kaikki artistit ovat olleet aiemminkin mukana ohjelmassa.Ensimmäisenä pöydän päässä istuu laulaja ja lauluntekijä Arttu Wiskari. Wiskari on tunnettu mm. Mökkitie, Sirpa ja Tuntematon potilas -kappaleistaan. Arttu Wiskari tekee musiikin lisäksi töitä mm. ääninäyttelijänä ja onpa miestä nähty elokuvissakin.


Ovi monen unelmoimalle dubbaajan uralle aukesi jo lapsena. Kaikki meinasi kuitenkin tyssätä heti alkuunsa, sillä Wiskarilla oli ja on edelleen lukihäiriö.


Vain elämää

Arttu Wiskari on näytellyt mm. Supermarsu-leffassa. Kuva: Tommi Hynynen


Wiskari kertoo ohjelmassa lukihäiriöstään näin:

-Mä olin joku 10-vuotias, kun kävin dubbaamassa ekan kerran. Mulla on ollut pienestä asti ja on edelleenkin tosi paha lukihäiriö. Mä en pysty lukemaan kirjaa esimerkiksi normaalisti, mulla pomppii ne rivit ja kun mä saan sen luettua, mä en enää muista yhtään, mitä mä oon lukenut.


Lukihäiriö aiheutti omat haasteensa myös dubbauskeikoilla:

-Meidän kouluun tuli sellaiset kykyjenetsijät, jotka etsi lapsiääniä elokuviin, piirrettyihin ja muihin. Ne otti mut testiin sinne, koska mä olin tosi vilkas tapaus. Kun mä luin sitä tekstiä, se meni aivan päin helvettiä siellä studiossa, Wiskari nauraa.


Wiskari pisti ns. korkin kiinni korona-aikana. Tässä miehen Instagramista ennen-jälkeen kuva:Lue myös: Laulaja Arttu Wiskari pisti korkin kiinni - Kiekkolegenda Teemu Selänne antaa napakan palautteen


Apuun tuli kuitenkin yllättävä asia, nimittäin Wiskarin musikaalisuus.

-Mä vedin sairaan hyvin aina ne kohdat, missä piti laulaa. Sitten ne tajusi, että okei, toi jätkä osaa laulaa. Ne rupesi tekemään mulle sellaisia rytmejä, että sano tällaisella rytmillä. Sitten mä rupesin rytmittämään sitä tekstiä, niin kaikki meni oikein, mies kertoo ohjelmassa.


Vain elämää Nelosella pe klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat