Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Apu: Riitta Havukainen jätti alkoholin - Kertoo nyt syyt päätökseen: "Tissuttelusta oli tullut..."

Suosikkiuusinta: Riitta Havukainen on jäänyt eläkkeelle Helsingin Kaupunginteatterista.

25.1.2023 klo 10:08

Riitta Havukainen

Riitta Havukainen palkittiin Kultaisella Venlalla Paras naisnäyttelijä -kategoriassa v. 2020 roolistaan Paratiisi tv-sarjassa. Kuva: Ana Belén Fernández/ReelMedia/Yle


Näyttelijä Riitta Havukainen on jäänyt eläkkeelle Helsingin Kaupunginteatterista, jossa hän työskenteli vuodesta 1986. Apu-lehdelle antamassaan haastattelussa Havukainen kertoo, että hänen arjessaan on nyt väljyyttä. Aikaa voi omistaa läheisilleen, harrastuksille ja terveelliselle elämäntavalle.


-Tuntuu hyvältä, että ehdin nyt nukkua ja palautua tarpeeksi, Paratiisi-sarjassa roolityöllään vaikuttanut Riitta Havukainen sanoo Apu-lehdessä.


Riitta Havukainen

Työkaverit ja vähän enemmänkin: espanjalainen Andrés (Fran Perea) & suomalainen Hilkka (Riitta Havukainen) Paratiisi tv-sarjassa. Kuva: Tiia Öhman / ReelMedia / Yle


Näyttelijä ei kuitenkaan aio jäädä laakereilleen lepäämään, vaan hän mm. lukee äänikirjoja ja tekee Hansu ja Pirre -keikkoja sekä muita freelancetöitä. Paratiisi tv-sarjaankin saatetaan kuvata lisää kausia.


Riitta Havukainen kertoo elävänsä terveellisesti: liikkuu paljon, ei juo, ei tupakoi, eikä syö punaista lihaa. Reilut kolme vuotta sitten hän päätti kokeilla elämää ilman alkoholia.


Alkoholin käyttö ei ollut ongelma, mutta Havukainen kertoo Apu-lehdelle, että eteen tuli paljon tilanteita, joihin kuului vaikkapa lasillinen kuohuviiniä.

-Tissuttelusta oli tullut minulle tapa. Kun tulin näytöksestä kotiin, minulla oli rutiinina suhauttaa viinitonkan hanaa ja rentoutua lasillisen äärellä. Nyt suhautan vedenkeitintä.Riitta Havukainen

Fakta Homma teki Riitta Havukaisen suomalaisille tv-katsojille tutuksi. Tässä upea ryhmä, vasemmalta Heikki Kaasinen, "Heka" (Lasse Karkjärvi), Hannele Kaakko "Hansu" (Riitta Havukainen), Aulis Kaakko (Taneli Mäkelä) ja Pirjo Kaasinen, "Pirre" (Eija Vilpas). Kuva: Elonet


Havukainen päätti tunnustella, millaista elämä olisi, jos ei ottaisi lasillistakaan. Päätöksestä tuli pysyvä.

-Vanhemmiten elimistö ei kestä alkoholia samalla tavalla kuin nuorena, enkä edes halua, että kestäisi. Minulla ei ole tarvetta testata sietokykyäni. Myöskään sosiaalisuuteni ei ole kärsinyt, sillä minun piireissäni ei lähdetä ryyppäämään.


Näyttelijä näkee tipattomuudessa selkeät hyödyt:

- Alkoholin jättäminen paransi elämääni todella monella tavalla. Unenlaatu ja mieliala kohenivat, ja tietynlainen hormoneihin liittyvä alakulo jäi pois. Sekä fyysinen että henkinen vireystilani paranivat. Ihoni ja hiukseni voivat paremmin, kun alkoholi ei kuivata niitä hän kertoo Apu-lehdelle.


Paratiisi Yle Areena


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: apu.fi


Tämä artikkeli on yksi v. 2023 luetuimmista jutuistamme.

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»