Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: Rukajärven tie on sotaelokuva, joka kahmi itselleen huimat 7 Jussi-palkintoa

Rukajärven tie -leffan pääosassa loistaa Peter Franzén ja Irina Björklund.

25.11.2021 klo 8:45

Rukajärven tie

Luutnantti Perkola (Peter Franzén). Kuva: MRP Matila Röhr Productions Oy / Yle


Rukajärven tie on Olli Saarelan ohjaama sotaelokuva v. 1999 ja sen pääosissa nähdään Peter Franzén ja Irina Björklund. Franzén esittää luutnantti Eero Perkolaa ja Björklund Perkolan rakastettua, lotta Kaarina Vainikaista. Oikeassa elämässä Björklund ja Franzén ovat pariskunta, he ovat olleet naimisissa vuodesta 1996 lähtien.


Elokuva kuvaa löyhästi Kevyt osasto 2 polkupyöräjoukkueen tiedusteluretkeä Lieksajärven ympäri Suomen aloitettua etenemisensä Neuvostoliiton Karjalaan jatkosodassa kesällä 1941. Se kertoo tiedustelupartion kilpajuoksusta kuoleman kanssa ja rakkaudesta väkivallan keskellä.


Rukajärven tie

Lotat Marja Louhela (Minna Pirilä), Sinikka Kauppila (Maria Järvenhelmi) ja Kaarina Vainikainen (Irina Björklund). Kuva: MRP Matila Röhr Productions Oy / Yle


Rukajärven tie keräsi elokuvateattereihin yli 420 000 katsojaa, mikä teki siitä 1990-luvun katsotuimman kotimaisen elokuvan. Se voitti vuonna 2000 huimat seitsemän Jussi-palkintoa: paras elokuva, paras ohjaus, paras kuvaus, paras leikkaus, paras lavastus, paras äänisuunnittelu ja paras musiikki.


Peter Franzénin ja Björklundin lisäksi rooleissa mm. Kari Heiskanen, Maria Järvenhelmi, Taisto Reimaluoto ja Kari Väänänen.


Rukajärven tie (16) ti 30.11. Yle Teema klo 22.00

Katso tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»