Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Sofia Belórf sairastui ahdistuneisuushäiriöön - Ero Niko Ranta-ahosta iski paniikin päälle täysillä

Kohujulkkis Sofia Belórf on kertonut Metropoli.netin vlogissa ahdistuneisuushäiriöstään.

11.12.2020 klo 12:30

Sofia Belórf

Sofia Belórf on julkkis ja some-vaikuttaja. Kuva: AOPSofia Belórf on julkkis ja some-vaikuttaja, joka viettää monen mielestä luksuselämää. Sofia Belórf kertoo nyt vlogissaan sairastuneensa ahdistuneisuushäiriöön.


Videolla Sofia on hyvin kasuaali, eikä usein juhla-asussa nähty some-kaunotar ole nyt glitter-mekossa ja korkkareissa. Sofia istuu koiransa kanssa takkatulen edessä hiukset kiinni Bambi-t-paita päällä.


-Moikka moi! Mä haluan tänään puhua teille vähän vaikeammasta aiheesta, joka on myös vähän semmonen tabu tai sitä hävetään. Ja aika moni kärsii siitä, mulla on paljon tuttuja ja ystäviä, jotka on kärsineet siitä. Mä haluan puhua teille ahdistuneisuushäiriöstä: miten se on vaikuttanut mun elämään ja miten olen kamppaillut sitä vastaan viime vuosina, jos voi niin sanoa, Belórf aloittaa.


Belórf jakoi Instagramissa kuvan itsestään Bambi-t-paidassa:Sofia Belórf kertoo kärsineensä ahdistuneisuushäiriöstä jo vuosien ajan.


-Huomasin sen itse ihan fitness-urani alussa, jolloin fitness oli mulla vahva harrastus. Se ilmeni mulla heikkoina päivinä. Tuli ensin paniikkikohtauksia ja muistan ensimmäisen, kun olin ratikassa. Mulle tuli sellainen olo, että mun on päästävä täältä ulos, etten saa henkeä. Musta alkoi tuntua, että kaikki ihmiset katsoo mua, vaikken silloin ollut vielä julkisuuden henkilö.


-Mua ahdisti ajatus, että mun pitää mennä hammaslääkäriin ja olla yhdessä paikassa. Muistan, että jouduin hyppäämään ratikasta muutamaa pysäkkiä aiemmin ja kävelin hammaslääkäriin. Oli hirveän noloa, pelkäsin, jos kohtaus tulee hammaslääkärin tuolissa, Belórf kertoo videolla.


Belórf ilkamoi viinilasillisen ääressä:Belórf kertoo, että ei ymmärtänyt aluksi, mistä oli kyse. Hänellä ei ollut tuolloin sen suurempia ongelmia elämässään.

-Sain siihen lääkkeen, ja kun ne tulee, voin ottaa. Se tieto, että mulla on se tieto, jo auttoin. Jouduin ottaa kerran, kaksi lääkettä.


-Oli varmaan viisi vuotta, että hädin tuskin huomasin tämän ongelman elämässäni, päässäni oli seesteinen ajanjakso. Mutta edellisen parisuhteen myötä, jollon tuli paljon ikäviä asioita elämääni, niin niitä tuli vahvasti. Kun jouduin Nikosta (Ranta-aho) erilleen, niitä alkoi tulla uudelleen. Olin tosi säikky, kun mua seurattiin lehdissä.


Niko Ranta-aho oli vangittuna paljon julkisuutta saaneessa Katiska-vyyhdissä. Sofia Belórf vietti itsekin kymmenen päivää tutkintavankeudessa.


Sofia Belórf poseeraa joulukuusen edessä koiransa kanssa itsenäisyyspäivänä Instagramissa:Belórfi kuvailee aikaa Katiska-vyyhdin ja ahdistuksen ollessa päällä. Hänellä ahdistus näkyi tuntemuksina, että kaikki seuraavat häntä ja ottavat hänestä kuvia.


Videolla somekaunotar vakuuttaa, että osaa tunnistaa nykyisin omaa tilaansa ja uskaltaa puhua läheistensä kanssa tilanteesta. Hän toivoo, että ihmiset uskaltaisivat puhua asioistaan tai hakisivat apua ahdistuneisuuteensa.


-Haluaisin, että ihmiset puhuvat tällaisista asioista. En usko, että kaikilla on zen-fiilis koko ajan. Ja kun tätä hävetään, niin ei uskalla puhua siitä kenellekään. Ja se pahentaa tilannetta.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Sofia Belórf
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat