Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Salatut elämät Esko Kovero teki nuorena uhkarohkean päätöksen - Lähti salaa kotoa, oma ope kannusti

Esko Kovero päätyi näyttelijän ammattiin P-Karjalan Outokummusta.

27.6.2020 klo 10:00

Esko Kovero

Esko Kovero on syntyjään P-Karjalan Outokummusta, josta syntyisin on myös Anna Puu (Puustjärvi) ja Matti Rönkä. Kuva: Suomi24 Viihde


Esko Kovero kävi koulua Outokummun kaivospaikkakunnalla. Isä oli kaivosporari ja kylällä pojankin oletettiin jatkavan töitä kaivoksessa. Isä ei halunnut poikaa kaivokseen ja tuki pyrkimään muualle. Taavi Lehtolainen, tunnetun dekkarikirjailija Leena Lehtolaisen isä, oli keskikoulussa opettajana ja hän tunnisti Koveron lahjat.


- Sain kirjoitella suomen tunnit koulun kevät- ja joulujuhlanäytelmiä, joita sitten juhlissa esitettiin. Vaihtokauppa toimi hyvin. Koulua lopeteltaessa tuli Lehtolaiselta vinkkiä, että Helsingissä olisi teatterikoulu ja sinne kannattaisi pyrkiä.


- Tuohon aikaa Pohjois-Karjalassa ei ollut kellään unelmissakaan lähteä mihinkään, mutta salaa lähdin pyrkimään sinne, Kovero paljastaa.


Pääkaupunkiseutu oli Outokummun pojalle suuri paikka.

- Olin ollut Helsingissä muutaman kerran kesätöissä, joten oli jonkunlainen kuva isosta maailmasta. Mutta teatterikorkeakoulun kokeet oli kyllä sellaiset, että kuljin suu auki ja ihmettelin. Siellä huomasi, että tultiin aikamoisen susirajalta ja jos muistan oikein, ei siellä muita pyrkijöitä ollutkaan siltä suunnalta.


Esko Kovero

Ismo Laitelalla (Esko Kovero) on ollut suositussa Salatut elämät -tv-sarjassa vispilänkauppaa usean kanssa, tässä Jutta Korhonen (Maarit Poussa). Kuva: MTV3


Pääsykokeissa Kovero kohtasi myös teatterisukujen jälkeläisiä. Mutta Kovero ei tuntenut alemmuutta heidän seurassaan.

- Se oli sellaista positiivista ihmettelyä, oli mielenkiintoista pyöriä uusissa porukoissa! Tulin ulkopuolelta, ja kaikki oli kotiinpäin. Se oli sellaista ahaa-elämystä koko pääsykoeaika.


- Pääsykokeethan kestivät kaksi viikkoa ja ajattelin, että sieltä pääsee hyvinkin nopeasti pois, mutta siinä mentiinkin sitten loppuun asti. Tästä syystä jouduin myös julkistamaan, että olen pyrkimässä kouluun. Kotiinpaluu oli vähän erilainen kuin lähtö sieltä, näyttelijä myhäilee.


Salatut elämät MTV3:lla.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 11/2019

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»