Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Oho! Minka Kuustonen Armi Aavikko-roolista: "Tämä rooli kolahti minuun tunnetasolla enemmän kuin..."

Minka Kuustonen heittäytyy ikonisen Armi Aavikon rooliin. Mukana myös mm. Paula Koivuniemi, joka tekee pienen, mutta vahvan cameoroolin omana itsenään.

2.7.2021 klo 10:00

Minka Kuustonen

Minka Kuustonen esittää Armi Aavikkoa uudessa audiodraamassa. Kuva: Yle


Ylen audiodraamassa kuullaan tarina Armi Aavikosta. Aavikko oli missi ja laulaja, jonka elämä päättyi traagisesti. Ohjelmassa valotetaan Aavikon elämää iloineen, suruineen, onnenhetkineen, saavutuksineen ja vaikeine vaiheineen.


Näyttelijä Minka Kuustonen astuu Armi Aavikon saappaisiin, hän kertoo yle.fissä tunnelmistaan näin:

- Tämä rooli kolahti minuun tunnetasolla enemmän kuin mikään muu rooli koskaan. On täysin erilaista näytellä henkilöä, joka on tai on joskus ollut olemassa, vastuu on suuri. Koen, että tein roolin sydämellä. Etsin Armin herkkyyttä ja asennetta, en imitoinut, Kuustonen kuvailee näyttelijäsuoritustaan.


Minka Kuustonen

Armi Aavikko syntyi syyskuussa 1958 ja menehtyi 2002. Kuva: Yle


Teini-ikäinen Armi Aavikko voitti Miss Suomi -tittelin v. 1977. Heti tämän jälkeen hänestä tehtiin viihdetähti ja hän nousi suomalaisille tanssilavoille konkari-Dannyn rinnalla. Suomalaisen musiikin merkkimiehet muokkasivat kokemattomasta nuoresta naisesta mielikuviensa mukaisen viettelevän naapurintytön, mutta mitä Armi itse halusi? Oliko Armin rooli Armin ja Dannyn puolikkaana lopulta tuhoisa?


Ohjelmaa varten on haastateltu Armi Aavikon läheisiä ja lähellä olleita henkilöitä - myös heidän äänensä kuullaan teoksessa. Mukana ovat mm. Armin sisar Marja-Liisa Kauranen, Danny, Pepe Willberg, Ile Vainio sekä Virpi Miettinen.Minka Kuustonen

Armi ja Danny. Kuva: Yle


Muissa keskeisissä rooleissa audiodraamassa ovat Miia Nuutila, Saara Kotkaniemi, Wanda Dubiel, Anna-Leena Sipilä, Minna Koskela, Ylermi Rajamaa ja Juha Pulli. Paula Koivuniemi tekee pienen, mutta vahvan cameoroolin omana itsenään.


Kertomus Armi Aavikosta jatkaa Ylen musiikkiaiheisten draamojen sarjaa, jossa aiemmin ovat olleet aiheina mm. Dingo, Kikka ja Gösta Sundqvist.


Minka Kuustonen

Minka Kuustosen päänäyttelijäparina toimii Ilkka Heiskanen Dannyn roolissa Kuva: Yle / Jukka Lintinen


Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa Yle Puheella itsenäisyyspäivänä klo 12 alkaen.


Katso tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»