Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kape Aihinen tilittää kariutunutta uraa jäähallissa: "Tännehän mä kuuluisin, enkä keittiöön."

Kape Aihinen halusi ammattijääkiekkoilijaksi, mutta ryhtyi urheilijan asenteella kokiksi.

29.10.2020 klo 10:00

MasterChef 2020

Kape Aihinen on tuttu tyyppi tv:stä. Repertuaarista löytyy MasterChef 2020, Kaappaus keittiössä ja Kokkisota -ruokaohjelmat. Kuva: Kirsti Kurki-MyllymäkiKeittiömestari Kape Aihinen kertoo elämästään ja urastaan ottaessaan Maria Veitolan yökyläilemään Turkuun. Ohjelmassa vieraillaan mm. Aihisen ravintolassa, kotona ja jäähallissa.


Aihisella on ollut iso intohimo elämässä ja se on jääkiekko. Hän pelasi lätkää pikkupojasta, jo 6-vuotiaasta asti. Aihinen kävi Nousiaisten pikkukylästä treeneissä Turussa ja kertoo ohjelmassa olleensa varmaankin Nousiaisten ainoa lätkänpelaaja. Aihisen unelma ja tavoite oli tulla ammattijääkiekkoilijaksi.


-Kyl mä luulin, silloin kun mä kirjoitin itteni ylioppilaaksi. Sitten mä en mahtunut enää siihen pelaavaan kokoonpanoon, Aihinen kertoo haikeana jääkiekkouransa katkeamisesta.


MasterChef 2020

Aihinen kertoo Maria Veitolalle jäähallin pukuhuoneessa romuttuneesta unelmastaan ryhtyä ammattijääkiekkoilijaksi. Kuva: MTV3


Aihinen pelasi intohimoisesti lätkää koko nuoruutensa, kuutena päivänä viikossa. Jääkiekkoelämä oli Aihisen parasta aikaa. Ohjelmassa hän muistelee, kun tuli kevytmoottoripyörällä nuorena treeneihin Impivaaran jäähalliin.


-Kyllä mä oon sanonut, että elämäni paras ikä on ollut 17. Oli huoli pois, Kari Kape Aihinen sanoo haikeana Impivaaran jäähallissa.


-Tännehän mä kuuluisin, enkä keittiöön. Se on kuin uskonto, mihin kasvoit. Mutta sillä urheilijapojan asenteella olen varmaan saavuttanut paljon, se mitä mä nyt olen. Periksiantamattomuus ja se pay back, kun 91 tipuin joukkueesta pois ja lähdin Helsinkiin kokkihommiin. Ajattelin, että nyt perkele, mä en anna periksi.MasterChef 2020

Toimittaja Veitola ratsaa keittiömestari Aihisen jääkaapin. Kuva: MTV3


Rakkaus lajiin on periytynyt Aihisen lapsille. Aihisen lapset harrastavat jääkiekkoa ja Aihinen lupaa tukea heitä täysillä.


-Musta se ei ainakaan kiinni jää, jos pojat haluaa joskus mennä pelaamaan SM-liigaan tai NHL:ään. Mä tarjoan kaiken alustan, mitä tarvitaan, keittiömestari lupaa.


Maria Veitola utelee, toivoisiko Kape, että näin tapahtuisi.


-Kyllä varmaan jokainen suomalainen iskä toivoo. Prosentuaalisesti niitä tulee vain niin äärimmäisen vähän. Mutta jos pysyy terveinä ja intohimo ja kiima säilyy silmissä.


Lue lisää: Kape Aihinen kavahtaa uusia vege-tuotteita: “Tutkikaa hyvät naiset ja herrat, että mitä niissä on!"


Kape Aihinen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa MTV3:lla to klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat