Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jenni Pääskysaari muistelee liikuttavaa kohtaamista teinitytön kanssa: "Ehkä se osui johonkin..."

Jenni Pääskysaari on tuttu Pitääkö olla huolissaan? suosikkiohjelmasta. Hän on myös kirjailija, jonka kirjojen kautta jokainen nuori saa kuulla olevansa rakastettu.

22.5.2020 klo 8:00

Pitääkö olla huolissaan?

Jenni Pääskysaari on tv:stä tuttu juontaja ja kirjailija. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiJenni Pääskysaari on meistä monelle tuttu mm. Pitääkö olla huolissaan? ja SuomiLOVE tv-sarjoista. Hän on myös kirjoittanut kirjoja, kuten “Tyttö sinä olet….” ja “Poika sinä olet…” Mistä sait innoituksen kirjoittaa?


- On hieno asia, että meillä kasvaa lapsia ja nuoria, jotka saavat kuulla tärkeiltä ihmisiltä, että ovat arvostettuja ja heitä tuetaan ja rakastetaan. Mutta meillä on myös ryhmä lapsia ja nuoria, jotka eivät koskaan saa kuulla näitä asioita. Se oli lähtökohta näille kirjoille. Haluan näillä kirjoilla sanoa kaikki ne asiat, jotka jokaisen lapsen ja nuoren pitäisi saada kuulla.


- Kun mä sain tämän idean ja vein sen kustantamoon ja kirja tehtiin, niin eihän mulla ollut mitään takeita, että onko tällaiselle tarvetta. Tyttö sinä olet -julkaistiin viisi vuotta sitten ja saan siitä edelleen kadulla palautetta, Pääskysaari kertoo.


Pitääkö olla huolissaan?

Jenni Pääskysaari on istunut alusta pitäen Pitääkö olla huolissaan? tv-sarjan ruorissa. Kuva: MTV3


Kirjat ovat koskettaneet kohderyhmää ja Pääskysaari kertookin esimerkkinä liikuttavan kohtaamisen kirjamessuilla.

- Viimeksi kirjamessuilla tuli ehkä 14-vuotias tyttö ja kertoi lukeneensa kirjan kolme kertaa. Kun kysyin, miksi hän on lukenut kirjan niin monta kertaa, tyttö mietti ja vastasi, että musta tuntuu kuin joku kehuisi mua. Silloin mä ajattelin, että ehkä se osui johonkin ääneen sanomattomaan tarpeeseen, joka meillä kaikilla on ikään ja sukupuoleen katsomatta.


Nykynuorilla on monenlaisia vaatimuksia, ja esimerkiksi sosiaalinen media voi luoda paineita. Oletko huolissasi näistä vaatimuksista, jotka nykynuorilla on?

- En halua lähestyä huolien ja murheiden kautta, koska moni asia on valtavan hyvin. Mutta ehkä herää kysymys, mitä minä voisin tehdä, ettei olisi sitä pientä ryhmää, joka syrjäytyy tai putoaa johonkin väliin tai kokee itsensä arvottomaksi.


- Yritän huolehtimisen ja murehtimisen sijaan tehdä asialle jotain, enkä vain märise vuodesta toiseen. Kirjoittaminen on mun tapa selittää ja jäsentää tätä maailmaa sellaisena kuin sen näen, Pääskysaari pohtii.


Pitääkö olla huolissaan?

Pitääkö olla huolissaan? vakioporukkaa: Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen, Kari Hotakainen ja Jenni Pääskysaari. Kuva: MTV3


Pitääkö olla huolissaan? uusinnat pyörivät MTV3-kanavalla, Subilla ja Avalla.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat