Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ex-huippumalli Anne Kukkohovi salatuista aviorikoksista: "Jos on eläväinen nainen ja tekee..."

Anne Kukkohovin Sukuni salat -jaksossa isoksi aiheeksi nousee historian naiset.

16.4.2021 klo 12:40

Anne Kukkohovi

Anne Kukkohoville selvisi oman suvun tarinaa kirkon kirjoista ja monenlaisista asiakirjoista Sukuni salat -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Anne Kukkohovi (os. Laaksonen) on entinen huippumalli, suositun Koko Suomi leipoo -ohjelman juontaja, yrittäjä sekä somevaikuttaja. Kukkohovi sai kuulla monta mielenkiintoista tarinaa Marja Hintikan opastuksella Sukuni salat -ohjelmassa. Kukkohovin jaksossa isoksi teemaksi nousi naiseus.


-Jos voi kiteyttää, niin ne oli kick-ass -naisia, jotka joutuivat tosi kovien vastoinkäymisten tai vakavien tilanteiden kautta löytäneet hyvän ratkaisun. Ne on voimakkaita naisia, mutta myös oli hyvin paljon, jota pelkäsinkin, niin oli salavuoteilua, huorintekoa ja ripittelyä. Jos on eläväinen nainen ja tekee oman päänsä mukaan, niin siihen aikaan, kun naisen asema oli, mikä oli, niin naisia syytettiin kaikesta ja miehet sai tehdä mitä tahansa, Kukkohovi kertoo ohjelman etälehdistötilaisuudessa.


Historiassa säännöt ovat olleet aivan erit naiselle ja miehelle. Tavallista naista voitiin syyttää ja ripittää vähäpätöisestäkin asiasta, mikä selvisi kirkon kirjoista.


Kukkohovi pyrki näkemään sukunsa historian tilanteet mahdollisuuksina, joista mentiin eteenpäin.


-Olisi odottanut jotain todella positiivisia juttuja, mutta vastaan tuli jopa rikollisia juttuja. Motiivit näihin oli kyllä tosi ylevät, esimerkiksi että halusi lapselleen hautajaiset ja väärensi sen takia dokumentteja. Se on niin kaunis ajatus, vaikka se on rikos, niin olisin tehnyt samoin. Elämässä mätkitään meistä jokaista, ja pitää olla sen verran resilienssi luonne, että kykenee nousemaan ja löytämään ratkaisun siihen tilanteeseen, Kukkohovi pohtii.


Anne Kukkohovi

Anne Kukkohovi ja Marja Hintikka dokumenttien äärellä sukusaloihin tutustumassa. Kuva: MTV3


Isoja ja peiteltyjäkin sukutarinoita selvisi. Anne Kukkohovin isän biologinen Alli-äidin olemassaolo selvisi Annelle vasta isän kuoleman yhteydessä. Annen oikea isoäiti oli tehnyt aviorikoksen ja jättänyt perheensä.


-Kun isoisä lähti sotaan, isoäiti joutui hautaamaan lapsensa ja hänellä oli useita suhteita 3-4 eri miestä. Veikkaan, että pää meni sekaisin siinä vaiheessa. Puhuttiin, että hän lähti saksalaisen matkaan, mutta se oli vain sepite, koska hävettiin niin paljon sitä, mitä Aili oli tehnyt. Häpeä aviorikoksesta oli vielä isompi kuin se, että hän olisi lähtenyt saksalaisen matkaan.


Kukkohovi näkee yhteyden itsensä ja sukunsa naisten välillä.

-Mun suvun naisissa oli se yhteistä, että he eivät tehneet tietoisesti väärin, vaan se oli selviytymiskeino. Kyllä se selittää myös omaa luonnetta.


Lue lisää: Anne Kukkohovi räväyttää rohkeilla kuvilla - Paljasta pintaa ja pitsiä - Uskaltaisitko kokeilla?


Lue lisää: Anne Kukkohovi, 50, vaikuttui tästä päräyttävästä elokuvasta: "Oon katsonut sen 3-4 kertaa!"


Sukuni salat on MTV3 ohjelmistoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»