Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Arja Saijonmaa hehkuttaa Suomeen paluuta: “Ihanaa olla elävien kirjoissa taas”

Elämäni biisi pyörähtää käyntiin. Vieraina Miitta Sorvali, Martti Suosalo, André Chaker, Sanna Stellan ja Kaija Koo.

4.9.2021 klo 7:00

Katja Ståhl

Arja Saijonmaa on kansainvälisesti tunnettu suomalainen laulaja, joka on tehnyt pitkän uran Ruotsissa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Elämäni biisi pyörähtää käyntiin livenä Tampereelta lauantai-iltaisin. Syksyn aikana tv:ssä nähdään livelähetysten lisäksi kolme erikoisteemaista jaksoa: ensimmäinen erikoisjakso on pyhäinpäivänä, toinen on disco fever ja kolmas on jouluteemainen jakso.


Yksi iso uudistus on legendaarisen Arja Saijonmaan saaminen yhdeksi ohjelman artistiksi. Elämäni biisi -juontaja Katja Ståhl hehkutti Saijonmaata ohjelman lehdistötilaisuudessa:

- Tässä on oikea herkkupala ja ihanaa, että on mun lisäksi joku joka on yli 50-vuotias ohjelmassa!, Ståhl heitti rentoon tyyliinsä.


Katja Ståhl

Arja Saijonmaan ulkomainen uransa alkoi 1970-luvun alussa, kun hänet kiinnitettiin solistiksi Míkis Theodorákiksen maailmankiertueelle. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Arja Saijonmaata ei todellakaan ole nähty Suomen tv:ssä aikoihin. Hän on tehnyt pitkän uran Ruotsissa. Monipuolisen laulu-uransa aikana Saijonmaa on esittänyt monenlaisia kappaleita: poliittisia lauluja, ranskalaisia chansoneita, etnomusiikkia, suomalaisia tangoja ja ruotsalaista diskoiskelmää.


- En muista, milloin olen ollut Suomen telkkarisssa. Olen ollut liian raju ja olin aamutv:ssä pyytämässä anteeksi. Nyt on vuosikymmeniä vierähtänyt, ihanaa olla elävien kirjoissa taas, legenda-Saijonmaa hehkuttaa.Katja Ståhl

Elämäni biisi -artistit Pepe Willberg, Irina, Jarkko Ahola, Arja Saijonmaa, Diadra ja Kasmir, keskellä juontaja Katja Ståhl. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Nyt menestynyt laulaja on valmis kokeilemaan uutta.

- Ihanaa, että pääsee laulamaan muutakin kuin omia lauluja. Odotan yllätyksiä ja vedän vaikka discoa, ehkei räppiä kuitenkaan. Tosi nastaa olla mukana, voiko tällaista sanaa vielä käyttää? Saijonmaa kysyy naurahtaen.


Saijonmaa muistetaan Míkis Theodorákiksen kanssa esittämistään kantaaottavista lauluista. Theodorákis menehtyi 2.9. sydänongelmien vuoksi.


Uudet jaksot alkavat ja avausjakson vieraina suorassa lähetyksessä ovat Miitta Sorvali, Martti Suosalo, André Chaker, Sanna Stellan ja Kaija Koo.


Elämäni biisi la Yle TV1 klo 21.10 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»