Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Aikansa kohujulkkis, huippuviulisti Linda Lampenius tv:ssä - Kieltäytyi aluksi suosikkiohjelmasta!

Linda Lampenius löysi yllättäviä yhtäläisyyksiä esi-isiinsä Sukuni salat -ohjelmassa.

30.4.2022 klo 10:00

Linda Lampenius

Linda Lampenius on Sukuni salat -ohjelmassa sunnuntaina 12.06. Kuva: MTV3


Linda Lampenius on huippuviulisti, joka on myös mm. näytellyt, tehnyt mallin töitä ja toiminut kuntapolitiikassa. Onpa Lampeniuksen nimellä julkaistu myös Linda siideri. Lampeniuksen voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan aikansa puhutuimpia julkkiksia.Mitä tunteita herätti lähteä mukaan suosittuun tv-ohjelmaan, miksi halusit selvittää oman sukusi tarinaa?

-Aluksi mulla oli sellainen olo, etten lähtisi mukaan. Olen aina sanonut ei ohjelmille, jotka tehdään kotona. Olin jo kuitenkin suostunut Maria Veitolan ohjelmaan. Soittivat 3-4 kertaa.


-Isä oli 48 vuotta ja hänen isänsä oli 49, kun isä syntyi. Isoisä syntyi v. 1875. Oli sellainen olo, etten tiennyt tarpeeksi hänestä. Yleensä kellään ei ole niin vanhat isovanhemmat. Meillä on kuva, jossa isoisä on Venäjän tsaarin armeijan puku päällä.


Linda Lampenius

Linda Lampenius löysi yhtäläisyyksiä esi-isiinsä sekä ulkonäöllisesti että persoonan piirteissä. Kuva: MTV3


Lampenius näkee yhtäläisyyttä esi-isien kanssa:

-Isoisän kuvaa katsoessa on uskomatonta, että hänellä on täsmälleen samanlaiset silmät kuin isällä, minulla ja nuoremmalla tytöllä, Cecilialla. Meillä on viivat silmien alla, kuin olisi puukolla vedetty. Ihmeellistä, miten pikkuasiat voi olla samanlaisia. Täytyyhän luonteenpiirteidenkin mennä samalla tavalla.Linda Lampenius

Linda Lampenius fiilistelee yhdessä ohjelman juontajan, Marja Hintikan, kanssa. Kuva: MTV3


Saitko kuulla suvustasi isoja uutisia: Voitko paljastaa, mikä oli sykähdyttävin tarina tai löytyikö erityistä henkilöä omassa suvussasi?

-Äidin puolelta Petaksen tilalla Lapinjärvellä kasvoin ja olin navetassa töissä ja heinäpellolla. Se on mulle rakas ja tärkeä paikka. Mummon isän oli perustanut meijerin ja sahan sinne, mutten tiennyt, että hän oli poliitikko, enkä tiennyt, että hän harrasti viulua ja alttoviulua. Hän oli kieltänyt miehiä metsästämästä oravia, ja kehottanut heitä soittamaan viulua.

-Kaikki naiset lauloivat kuorossa, mutta miehet soittivat alttoviulua. Myös muiden tilojen miehet alkoivat soittamaan viulua ja selloa. Yksi taloista, joka kuului meidän tilaan, siitä tuli seurojen talo. Siellä pidettiin orkesteriharjoitukset sekä kuoroharjoitukset.


Lue myös: Yllätys: Linda Lampenius tuo tv:seen lapset ja miehen - Avautuu syömishäiriöstään Maria Veitolalle


Linda Lampenius

Linda Lampenius avasi kotinsa ovet Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, kuvassa myös aviomies Martin Cullberg ja tyttäret. Kuva: MTV3


Lampenius näkee myös itsensä monialaisesti:

-Mulla on ne eri puolet. En pysty jättämään pois mitään. Olen maalaistyttö, olen ollut myös politiikassa, on yrittäjäpuoli ja musiikki.


Sukuni salat MTV3-kanavalla ja maksuttomassa mtv-palvelussa sunnuntaina klo 20.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat