laivat2

uusi profiili

Vapaa kuvaus

Hei!

Olen tällä samalla tunnuksella osallistunut paljonkin keskusteluihin joskus vuosia sitten. Nyt tuli tarve uusia sivu, sillä olen julkaissut kirjan Vanha nainen Espanjassa, ja sen markkinointiin nyt panostan. Kirja on omakohtainen kertomus siitä, millaista on olla talvea paossa Espanjassa. Tämäntyyppistä kirjaa etsin, kun itse suunnittelin lähtöä. Matkakertomuksia ja blogeja oli paljonkin, mutta jotenkin tuntui, että juuri sitä etsimääni tietoa ei löytynyt silloin eikä vieläkään. Lähdin matkaan yksin, ja se onkin nimenomaan Espanjassa ihan oma juttunsa. Kirjan nimi voisi hyvin olla myös Yksin Espanjassa tai Kokemuksia matkustamisen vaikeudesta yksin ja yhdessä.

Minulla kävi neljä vierasta: kolmikymppiset mies ja nainen ja viisikymppinen ja kuusikymppinen nainen. Heillä kaikilla oli aivan erilaiset odotukset ja heidän kanssaan tutustuin aika monenlaisiin juttuihin. Espanjassa on erittäin halpaa matkustaa busseilla, ja kävimmekin Orihuelassa, Murciassa, San Miguelissa, ja hieman Alicantessakin. Niin, ja junalla matkustimme Alicantesta Valenciaan ja Barcelonaan, ja lentämällä Italian Bergamoon. Ja tosiaan, viimeisellä viikolla oli käytössä auto, ja kävimme mm. Elchen ja Santa Polan kaupungeissa.

Oli unohtua olennainen: asuin Espanjan itärannikolla eli Costa Blancalla Torrevieja -nimisessä kaupungissa, jossa asuu paljon suomalaisia. Siellä on kaksikin suolajärveä ja ilmasto on terveellinen kaikille mutta erityisesti astmasta ja allergioista kärsiville.

Tiedoksi vielä, että kirja ei ole matkaopas. Lähdin matkaan 8.1.2010, joten kaikki tai ainakin melkein kaikki on muuttunut sen jälkeen. Matkaoppaat vanhenevat nopeasti. Sen voi lukea matkakertomuksena, ja sellainen oli tarkoitus kirjoittaa. Vieraideni "syytä" on, että siitä tuli hieman enemmän. Helsingin Helmet-kirjastossa se on luokiteltu elämäkerraksi, jossakin muualla muistelmaksi. Kaikki mitä siinä kerrotaan, on oikeasti tapahtunut. Kuitenkaan kaikkea mitä tapahtui, ei ole kerrottu.


Kirjaa saa tilaamalla netistä: Sirkku Passinen Vanha nainen Espanjassa. Prisman verkkokauppa ja Adlibris toimittavat kirjan lukijalle ilman postimaksua, hinta 13-15 euroa. Sivuja on 236. E-kirjanakin sitä saa. Voit myös lainata sen hyvinvarustetuista kirjastoista. Minullakin on muutama kirja, jos joku haluaa ostaa suoraan minulta. Minut tavoittaa sähköpostilla [email protected]. Ja facebookiin on tehty kirjalle oma sivu Vanha nainen Espanjassa. Tervetuloa kurkkaamaan, tykkäämään ja kommentoimaan.

16.9.2017: Kai tänne saa kopioida kirjani ekan arvostelun helmet-kirjaston sivulta?

Koukuttava lukukokemus, 4/5 tähteä, kirjoittanut Pirkko Lehto, city of Hki
Aika mainio kuvaus kuukauden elosta Espanjassa. Kirjoittaja nimittää itseään vanhaksi naiseksi, mutta sen verran kerkeäjalkainen hän on, että lukijaa hirvittää. Kivasti kirjoitettu, elävää kerrontaa ja tuntuu kuin olisin mukana matkassa. Tiivistäminen olisi parantanut tekstin tehoa. Kaikkea ei tarvitse perusteellisesti kertoa, lukijaankin pitää voida luottaa. Kannattaa lukea. Ihmettelen sitä, että kustannustalot eivät olleet kiinnostuneita tämän tyypin kirjasta, lukijoita näille riittää. Matkakirjoja kirjoitetaan ja kustannetaan todella vähän Suomessa.

Kiitokset arvostelusta, Pirkko Lehto!

ASIATONTA SISÄLTÖÄ?

Käyttäjän kirjoittamat viestit

Sivu /4