korpikirjailija

Vapaa kuvaus

Käsirysyä Suomelassa.

Menneen talven aikana oli Suomelan kylään rakennettu upea kansainväliset vaatimukset täyttävä jalkapallostadion.

Jalkapallo oli saanut kyläläiset jännityksen ja uuden tyyppisen hurmion tilaan.

Ei se, että oman kylän yksitoista pelaajaan juoksee saman pallon perässä kuin naapurikylästä saapuneet yksitoista pelaajaa, vaan se oman joukkueen fanitus.

Stadionin eteen on tehty kojukyhäelmä. Sieltä saa ostaa, fanipaitoja, sormivärejä, Suomen lippuja ja Isännänviirejä sekä muuta palloiluun kuuluvaa krääsää.

Kylän niityille alkoi hyvissä ajoin ilmaantua telttoja, jonne naapurikylän pelaajien fanittajat majoittuivat.

Kyyräily puolin ja toisin kiristi välejä. Suomelan sisäpiirissä pantiin merkille, että jopa omat rivitkin alkoivat rakoilemaan. Mentiin liian pitkälle. Osa porukasta stalkkasi naapurikylän joukkueen ruokailu- ja juomatapoja sekä ystäväpiiriä. Kaiken kukkuraksi pari omaa pelaajaa vieraili salaa naapurikylän pelaajien vieraana ja se oli jo liikaa. Sitä ei ymmärretty.

Rystyset valkoisena Suomelan kylän radikaalit lähtivät vartioimaan telttakylää. Joku roti pitää olla. Konfliktihan siitä syntyi. Telttakylästä noustiin heinäseippäitten kanssa tunkeutujia vastaan.

Reviiriloukkaus sai aikaiseksi, että kaksi Suomelankylän ja neljä naapurikylän fanittajaa hakeutuivat ensiapuasemalla. Yksi naapurikylän fanittaja kiidätettiin ensiapuasemalta Suomelan kylän keskussairaalaan. Hänellä todettiin vakava aivovamma. Tosin huhut kertoivat, että aivovamma oli diagnosoitu jo ennen faninujua.

Virallinen ottelu seuraavana päivänä sujui hyvin, eikä ensiapuasemalla ollut ruuhkaa.

Mandi 3.8.2017

ASIATONTA SISÄLTÖÄ?