Rikosuhripäivystys

Vapaa kuvaus

Oletko sinä tai läheisesi joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko todistajana rikosasiassa?

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) perustehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa. RIKUn palvelut ovat maksuttomia.

Rikosuhripäivystystä (RIKU) toteuttaa yhteistyössä kuusi eri tahoa: Suomen Punainen Risti, Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus. Toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Suomen Setlementtiliitto.

RIKUn palvelut lyhyesti

HENKILÖKOHTAISTA TUKEA
Rikoksen uhriksi joutuneella, hänen läheisellään tai asiassa todistavalla on mahdollisuus saada maksutta Rikosuhripäivystyksestä tukihenkilö. Tukihenkilö auttaa ja tukee rikosprosessiin liittyvissä käytännön asioissa

Tukihenkilö voi tilanteesta riippuen olla apuna myös:
poliisilaitoksella
lähestymiskielto- ja korvaushakemusten laatimisessa
oikeusapu- ja asianajotoimistossa
oikeudenkäynnissä
muissa rikosasiaan liittyvissä tilanteissa

Tukihenkilön kanssa voi keskustella kokemastaan ja saada tarvittaessa ohjausta lisäavun piiriin. Tukihenkilöitä voi tiedustella Rikosuhripäivystyksen aluetoimistoista ja palvelupisteistä.

AUTTAVA PUHELIN 116 006
Auttava puhelin päivystää ma-ti klo 13-21 ja ke-pe klo 17-21. Auttava puhelin tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä.

JURISTIN PUHELINNEUVONTA 0800 161 177
Juristin puhelinneuvonta päivystää ma-to klo 17-19. Neuvonnassa rikoksen uhri saa mahdollisuuden tarkistaa juridisia oikeuksiaan ja saada näihin asioihin liittyvää ohjausta. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

RIKUchat
Rikosuhripäivystyksen chatissa voit kysyä tai keskustella nimettömästi rikosasioista. Tervetuloa chattiin juttelemaan luottamuksellisesti. Chat on auki arkisin 9:00 – 15:00 ja maanantaisin 17:00 - 19:00. Chat löytyy RIKUn nettisivuilta.

Käy tutustumassa nettisivuihin: www.riku.fi/nuoret ja www.riku.fi

Suomi24:ssä viesteihin vastaavat Rikosuhripäivystyksen työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Hakusanat: rikoksen uhri, uhri, rikos

ASIATONTA SISÄLTÖÄ?

Käyttäjän kirjoittamat viestit

Sivu /8