MiesJokaTietääMitäHaluaa

Vapaa kuvaus

Kirjoitin 30 viikossa n. 2200 kertaa. Oma suosikkini:

● Odotus = Jokin tapahtuma, jonka odottaa tapahtuvan joskus tulevaisuudessa varsin suurella todennäköisyydellä, jopa tietyllä kellonlyömällä. Toisin sanoen, olet jollain tasolla etukäteen varautunut siihen, että tuo tapahtuma tulee tapahtumaan - ellei juuri "silloin", niin jossain vaiheessa ainakin. Saatat olla jopa "varma" siitä. Tässä on myös asenteellisia eroja. Jotkut ihmiset odottavat että tapahtuu hyviä asioita. Heitä kutsutaan optimisteiksi. Vastaavasti ihmisiä, joilla on tapana odottaa huonoja asioita tapahtuvan, kutsutaan pessimisteiksi.

Vertailun vuoksi: Aiemmin olin itse suuri optimisti, mutta nykyään en ole kumpaakaan, koska olen saanut huomata, että molemmat piirteet, sekä optimistisuus että etenkin pessimistisyys ovat pidemmän päälle haitallisia. Optimismin vuoksi saa toisinaan pettyä, joskus todella pahastikin, mutta pessimismi tarpeeksi laajalti omaksuttuna voi itse asiassa tuhota koko maailman! Usein pessimistit puolustavat asennettaan sanomalla "pessimisti ei pety". Tuo on totta, mutta parasta olisi silloin lakata kokonaan luomasta odotuksia itselleen, niinkuin minä olen tehnyt. Tämä onnistuu niin, että elää elämäänsä hetkessä, eikä edes yritä varautua etukäteen johonkin tulevaan tapahtumaan. Tulee reagoida tapahtumaan vasta sitten, kun se todella tapahtuu. Ainoa asia mitä voi tehdä tulevaisuuden arvioinnin kannalta, on osata asettaa todennäköisyyksiä eri tapahtumille. Mitä paremmin pystyt näitä todennäköisyyksiä arvioimaan, sitä vähemmän tulet tekemään virheitä elämässäsi ja saatat välttyä onnettomuuksilta sekä vaaroilta.

Esim, jos tiedät, että jollain epäedullisella tai muuten jotenkin huonolla tapahtumalla on kohtuullisen suuri todennäköisyys toteutua, silloin voi olla viisasta perääntyä ajoissa. Et ole varma, tapahtuuko tuo huono asia, mutta et halua ottaa riskiä että niin tapahtuisi, koska sinulla ei ole varaa siihen - sinulle saattaa käydä todella huonosti mikäli kokeilet onneasi. Tarpeeksi monta kertaa kun hakeutuu tilanteisiin joissa on korkeahko riski saada nenilleen, niin siten yleensä tulee lopulta myöskin käymään.

Hyvissä tapahtumissa on se mukava puoli, että niiden tapahtuminen ei haittaa ☺ Siksi elämässä kannattaa tehdä mahdollisimman paljon sellaisia valintoja, jotka johtavat jollakin todennäköisyydellä johonkin hyvään. Tuon tod.näköisyyden ei tarvitse olla edes kovin suuri, kunhan sinulla on riittävästi aikaa käytettävissäsi. Mitä enemmän on aikaa, sitä todennäköisemmin hyvin epätodennäköinen tapahtuma tapahtuu - oli se sitten huono tai hyvä asia. Esimerkiksi rakkauden löytäminen voi olla vaikeaa, mutta sen löytää sitä todennäköisemmin, mitä enemmän käyttää aikaansa sillä tavoin, että sen voisi jonain päivänä löytää. Vastaavasti liikenteessä tulee sitä todennäköisemmin käymään jonkinlainen onnettomuus, mitä enemmän ja useammin siellä ottaa riskejä. Se ei todennäköisesti tapahdu aivan heti, mutta riippuen riskienoton vakavuuden tasosta, onnettomuus tulee luultavasti tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, mikäli riskien ottamista vain jatkaa ja jatkaa.

● Haave, unelma = Jokin tapahtuma tulevaisuudessa, jonka toivoo vielä joskus toteutuvan, muttei ole varma siitä, milloin se toteutuu, tai toteutuuko lainkaan. Suurin ero "odotukseen" on se, että on TÄYSIN pystynyt hyväksymään sen, että ne eivät ehkä koskaan toteudu. Eivät ehkä KOSKAAN. Että EHKÄ vielä jonain päivänä... Kun haave/unelma toteutuu, se tulee yleensä jossain määrin yllätyksenä. Näin siksi, koska et osannut ODOTTAA sitä tapahtuvan juuri silloin kun se enemmän tai vähemmän yllättäen tapahtui.

Elämässä kannattaa olla runsaasti erilaisia haaveita/unelmia. Sillä mitä enemmän niitä on, sitä todennäköisemmin ainakin jokin niistä ehtii toteutua omana elinaikanasi. Sitä parempi toki mitä realistisempia nuo ovat (eli niiden toteutumisprosentti on suhteellisen korkea), mutta myös epätodennäköisiä unelmia ja haaveita on hyvä elätellä... sillä eihän sitä koskaan tiedä miten käy, eikö niin? 😉 Riippumatta siitä, kuinka paljon unelmia tai haaveita on, kannattaisi yleensä tehdä KAIKKENSA sen eteen, että edes jotkut niistä tai se yksi ainokainen vielä jonain päivänä toteutuisi - vaikka vielä senkin jälkeen, kun olet jo kuollut pois. Jotta tämä olisi mahdollista, tulee TIETÄÄ MITÄ HALUAA. Niin... mikä olikaan muuten nimimerkkini?

Kärsivällisyys on ihmisen yksi suurimmista hyveistä. Hyvää kannattaa odottaa. Hyviä asioita tapahtuu niille jotka odottavat. Muuten, tässä kappaleessa nämä molemmat sanat "odottaa" viittaavat nimenomaan KÄRSIVÄLLISYYTEEN. Eivät siihen, että olisi jotenkin etukäteen valmistautunut tulevaan tapahtumaan. Kyky odottaa voidaan mieltää eri tavoin - sekä kärsivällisyytenä ETTÄ taipumuksena valmistautua johonkin tulevaan tapahtumaan, vaikka ei voi täysin varmuudella tietää, toteutuuko tuo tapahtuma vaiko ei. En missään tapauksessa suosittele kenellekään tätä jälkimmäistä lähestymistapaa.

t:
MJTMH ;)

miesjokatietaamitahaluaa@suomi24.fi ◄▬► mjtmh@suomi24.fi

ASIATONTA SISÄLTÖÄ?