Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

White Wall tv-sarjan teko vaati psykiatrisen sairaanhoitajan - Nyt Suomi-Ruotsi suurtuotanto tv:ssä

Marraskuussa 2018 Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Pyhäjärven kaupungissa kuhisi. Yli 50 henkilön kuvausryhmä oli tullut kuvaamaan siihen asti kalleinta Suomessa tehtyä tv-sarjaa.

14.11.2020 klo 8:00

White Wall

Said (Ardalan Esmaili), Lars (Aksel Hennie), Helen (Vera Vitali), Magnus (Mattias Nordkvist) ja Atte (Eero Milonoff). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ylen ja SVT:n ensimmäinen suuri yhteistuotanto White Wall ei ole tyypillinen draama, vaan tarinassa yhdistyvät jännitys ja scifi. Vaikka sarjan tapahtumat sijoittuvat tarinallisesti Ruotsiin, kuvaukset on tehty Suomessa.P-Pohjanmaalla kuvauspaikkana toimii autenttisesti vanha kaivos. Matka maan pinnalta kuvauspaikalle 700 metrin syvyyteen kesti yli puoli tuntia. Määränpäässä oli pilkkopimeää, kosteaa ja lämmintä.


Kuvausolosuhteet aiheuttivat kuvausryhmälle ja näyttelijöille omat vaatimuksensa. Kaivokseen oli rakennettu erillinen turvahuone, jonne tuli raitista ilmaa. Huone oli ainoa paikka, jossa kuvausryhmä sai olla ilman kypärää ja suojalaseja, sillä sen katto oli vahvistettu betonilla. Paikalla oli myös psykiatrinen sairaanhoitaja siltä varalta, että tunneleissa työskentely olisi aiheuttanut ahdistusta.


White Wall

Vera Vitali on ruotsalainen näyttelijä, joka on tähdittänyt mm. Bonusperhe tv-sarjaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Tarinassa maailman suurinta ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa viimeistellään vanhalla kaivoksella. Miljardeja maksanut projekti Pohjois-Ruotsissa on jo vuosia myöhässä ja paine saada ydinjätteen hautaaminen nopeasti käyntiin on valtava.


Panostustöiden yhteydessä tapahtuu kuitenkin ennakoimaton räjähdys 700 metriä maan pinnan alla. Useita työntekijöitä kuolee ja päägeologi Helen (Vera Vitali) loukkaantuu vakavasti. Projektin johtaja Lars (Aksel Hennie) alkaa selvittää, mikä onnettomuuden aiheutti.White Wall

Lars (Aksel Hennie) & Helen (Vera Vitali). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Tutkiessaan onnettomuuspaikkaa Lars löytää keskeltä peruskalliota palasen valkoista seinää. Se ei muistuta mitään tavallista mineraalia, eikä sen olemassaololle ole loogista selitystä. Lars kieltäytyy uskomasta, että kyse olisi mistään selittämättömästä ja päättää salata asian, kunnes saisi selville, mikä tämä valkoinen seinä todella on.White Wall

Suomalainen Eero Milonoff nähdään turvallisuuspäällikön roolissa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Lars joutuu valehtelemaan onnettomuuden syystä projektin turvallisuuspäällikölle Atelle (Eero Milonoff) ja projektin omistavalle suuryhtiö ECSO:lle.


Seinä alkaa vaikuttaa omalaatuisella tavalla ihmisiin, jotka pääsevät sen lähelle, mutta Lars ei voi lopettaa. Hänen on pakko saada selville, mikä seinän salaisuus on - olivatpa riskit kuinka suuria tahansa.


White Wall (12) Yle TV1 su 15.11. klo 21.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: White Wall
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat