Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

Eränkävijät tv-sarjan uudella kaudella nähdään ennätysmäärä uusia eräilijöitä.

29.9.2022 klo 8:00

Eränkävijät

Eränkävijät vuosimallia 2022. Kuva: NTRNZ media Oy / Yle


Eränkävijöiden seitsemäs kausi tuo ruutuun uudet eränkävijät, kalastusvaellukset, primitiivieränkäyntiä sekä selviytymistaidot osana suomalaista metsästyskulttuuria.Eränkävijät

Mikko Kettunen leirinuotiolla. Kuva: Eemeli Hepola / NTRNZ media Oy / Yle


Mikko Kettunen on entinen arktisten olosuhteiden ammattisotilas ja selviytymistaitojen puolestapuhuja. Mikon mukaan on lääketieteellisesti todistettu, että hänen kehonsa reagoi kylmään täysin poikkeuksellisesti verrattuna normaaliin ihmiskehoon.


Kontiolahdella asuvan, perinteisten arvojen mukaan toimivan primitiivieränkävijän seurassa päästään näkemään, kuinka kalastusvälineet valmistuvat luonnonmateriaaleista ja nuotio syttyy ilman nykyaikaisia kapistuksia. Yöt vietetään aina taivasalla, vaikka pakkaslukemat hipovat -30 astetta.Eränkävijät

Mikko Karjalainen ja rautu. Kuva: Mikko Karjalainen / NTRNZ media Oy / Yle


Mehtämikko eli Mikko Karjalainen on Youtubesta tuttu pitkien kalastusvaellusten erikoismies. Oulussa asusteleva Mikko seikkailee kymmenien kilometrien mittaisilla retkillä niin ruskan väriloistossa kuin talvisen tuiskun keskellä. Upottava hankikaan ei tätä miestä estä. Vaellusten aikana koetaan tunteita onnistumisista raastavaan epätoivoon.


Eränkävijät

Eliel Ikonen. Kuva: Jani Honkakoski / NTRNZ media Oy / Yle


Eliel Ikonen on 11-vuotias maailmankansalainen syrjäiseltä Enontekiöltä. Elielin vanhemmat ovat pitkän linjan seikkailijoita, jotka tapasivat toisensa Himalajan vuoristossa. Hänen äitinsä Anna on Iso-Britanniasta ja isä Pasi Suomesta.


Eliel on vahvasti mukana vanhempiensa huskytilan toiminnassa, opettelee isänsä johdolla erä- ja selviytymistaitoja sekä valmistautuu kauden kohokohtaan: Norjassa järjestettäviin kansainvälisiin koiravaljakkokisoihin.


Eränkävijät

Teemu Sirkkala, Mima Jämsä ja heidän koiransa Abby. Kuva: Jani Honkakoski / NTRNZ media Oy / Yle


Teemu Sirkkala ja Mima Jämsä ovat kirkkonummelainen pariskunta, joiden elämä on kietoutunut luonnon ympärille. Mima opiskelee eläinlääkäriksi ja Teemu on lintujen rengastaja sekä valokuvaaja. Teemun ja Miman mukana päästään niin metsästysretkille kuin harvemmin nähtyjen koskikarojen sekä luhtakanojen rengastukseen.


Uusien päähenkilöiden lisäksi myös aiemmilta kausilta tutuilla on edessään ennenkokemattomia seikkailuja. Manu Soininmäki käyttää edelleen teknologiaa innovatiivisesti niin metsästyksessä kuin väitöskirjatutkimuksessaan.


Eränkävijät

Marjo Kämäräinen koiransa, saksanseisoja Pablon, kanssa. Kuva: Jani Honkakoski / NTRNZ media Oy / Yle


Kuusamossa Marjo Kämäräisen saksanseisoja Pablo on varttunut täysikasvuiseksi metsästyskoiraksi ja edessä on ensimmäinen varsinainen jahtisyksy. Myös Marjon tytär Pinja on innostunut toden teolla metsästyksestä ja pääsee mukaan pidemmille metsästysretkille.


Multialla Paavo Lehtomäki on kasvanut lähes isänsä Johanneksen veroiseksi erämieheksi, jolta paukut eivät lopu kesken. Nuorukaisen alkusyksyn kohokohta on legendaarisia tarinoita synnyttänyt Kainuun karhujahti, jonne Paavo lähtee ensimmäistä kertaa tositoimiin.


Eränkävijät Yle TV1 su 02.10. klo 18.15 ja Yle Areena

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat