Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

TV:ssä: Koskemattomat leffa on tyrmäävän hyvä tositarina - Älä jätä katsomatta!

Draamakomedia slummien kasvatista ja pyörätuoliin sidotusta miljönääristä.

15.10.2021 klo 6:00

Koskemattomat

Rikas aristokraatti Philippe (François Cluzet) tekee epätavallisen valinnan palkatessaan itselleen hoitajaa (Omar Sy). Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri Philippe (Francois Cluzet) tarvitsee uuden henkilökohtaisen avustajan. Työ on raskasta ja työntekijät vaihtuvat usein.Pariisin slummissa asuva Driss (Omar Sy) kiertää työhaastatteluissa, muttei etsi töitä. Hän haluaa vain ja ainoastaan saada työnantajilta allekirjoituksia, jotta voi todistaa hakeneensa työtä ja on siten oikeutettu työttömyyskorvaukseen.


Driss erottuu työhaastattelussa täysin muista työnhakijoista: hänellä ei ole koulutusta, ei työkokemusta ja mies on kova suustaan. Niin tai näin, Philippe päättää palkata hänet koeajalle, koska kaverin asenne tekee vaikutuksen.


Koskemattomat

Vastakohtaisen mieskaksikon välille syntyy ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Philippe asuu oman henkilökuntansa ymröimänä Pariisissa arvostetulla asuinalueella. Driss muuttaa asuntoon ja saa kaikki mukavuudet käyttöönsä. Mutta mikään ei ole valmistanut nuorta, laeista piittaamatonta slummi-kovista olemaan apuna ja huolehtimaan toisesta ihmisestä päivästä toiseen: ristimään käsivarret vatsan päälle verenkierron tehostamiseksi, työntämään rintakehää eteenpäin, pesemään päästä varpaisiin, auttamaan hygieniassa, pukemaan kengät jalkaan...


Mieskaksikon välille kehittyy ainutlaatuinen ja lämmin ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan lopullisesti.


Koskemattomat

Drissistä (Omar Sy) ja Philippestä (François Cluzet) tulee lyömätön parivaljakko. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Koskemattomat (ransk. Intouchables v. 2011) tuo yhteen kaksi ihmistä yhteiskunnan äärilaidoilta: toinen on valkoinen, yksinäinen, keski-ikäinen, neliraajahalvaantunut miljonääri. Toinen on musta, suurperheestä tuleva, nuori ja köyhä. Molemmat ovat yhteiskunnan koskemattomia, joita karsastetaan.


Leffa kertoo inhimillisyydestä ja erilaisten ihmisten olemassa olon oikeutuksesta. Se kertoo ystävyyden ja luottamuksen kehittymisestä - ja periksiantamattomuudesta.


Ja koska totuus on tarua ihmeellisempää, tarina on tosi. Tosielämässä miljönääri on Philippe Pozzo di Borgo ja hoitaja Abdel Sellou.


Koskemattomat Liv su 17.10. klo 21

Katso Telsu.fistä ohjelma-ajat.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Koskemattomat
Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat