Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tässä tärkeät kellonajat! Katso kootusti itsenäisyyspäivän juhlaohjelmat ja lähetysajat tästä

Linnan juhlia juhlitaan tänä vuonna poikkeusoloissa. Mukana on vanhoja perinteitä ja uusia tapoja.

5.12.2020 klo 7:00

Linnan juhlat 2020 : Kohti Linnan juhlia 1/2

Ella Kanninen on juhlatunnelmissa itsenäisyyspäivänä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Presidentinlinnassa ei järjestetä tänä vuonna perinteistä itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa. Perinteisen kutsuvierasvastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää yhdessä ruutujen välityksellä.


Ylen suorassa Linnan juhlat lähetyksessä seurataan itsenäisyyspäivän viettoa niin Presidentinlinnassa kuin eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on musiikkia sekä piipahduksia itsenäisyyspäivän viettoon ympäri Suomen. Uudenlaista juhlalähetystä luotsaavat Linnan juhlien konkariselostajat Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen.Linnan juhlat 2020 : Kohti Linnan juhlia 1/2

Myös kotikatsomot ovat mukana tekemässä tv-lähetystä. Kuvassa Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Daniel Olin. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jussi-Pekka Rantanen kertoo Ylen tiedotteessa:

-Olen ollut selostamassa Linnan juhlia melkein kymmenen vuotta, ja jokainen vuosi on ollut aina omanlaisensa. Tämä vuosi on kuitenkin täysin poikkeuksellinen juhlien historiassa. Aiemmin valmistautumisen pääpaino on ollut juhlavieraiden opiskelussa, mutta nyt kun vieraita ei ole, rakennamme jotain, mitä ei ole koskaan ennen tehty. Ilta on meille tekijöille ainutlaatuinen haaste, mutta juhlista tulee varmasti ikimuistoiset.


-Tavoitteenamme on tuoda iloa, lämpöä ja yhteisöllisyyden tunnetta kaikille suomalaisille näihin poikkeuksellisiin oloihin, kun emme voi fyysisesti kokoontua yhteen, Ella Kanninen toteaa.


Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmisto on tavoittanut keskimäärin jopa kolme miljoonaa suomalaista.


Linnan juhlat 2020 : Kohti Linnan juhlia 1/2

Tommy Fränti ja Rosa Kettumäki. Yle Kuvapalvelu


Kohti Linnan juhlia

Suomalaisten tarinat itsenäisyydestä ja upeat Suomi-kuvat nostavat tunnelmaa itsenäisyyspäivänä. Yhteistä juhlaa vietetään musiikkivieraiden ja hyvien keskustelujen parissa. Mukana on myös uusia tapoja juhlia itsenäisyyttä.


Linnan juhlat 2020: Kohti Linnan juhlia Yle TV1 ja Yle Areena klo 17.10Linnan juhlat 2020 : Kohti Linnan juhlia 1/2

Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen. Yle Kuvapalvelu


Linnan juhlat

Tänä vuonna Linnan juhliin on kutsuttu kaikki suomalaiset. Suora lähetys Presidentinlinnasta ja itsenäisyyspäivän vietosta ympäri Suomen. Tilaisuutta isännöivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio.


Suoraa lähetystä juontavat Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen.


Linnan juhlat 2020 suorana lähetyksenä Yle TV1 ja Yle Areena su 6.12. klo 19.30Linnan juhlat 2020 : Kohti Linnan juhlia 1/2

Mikko Kekäläinen. Yle Kuvapalvelu


Linnan jatkot

Mistä on poikkeusvuoden jatkot tehty? Mikko Kekäläisen tarjoilee kuplivaa keskustelua. Illan aikana lauteille nousee suomalaisia tähtiartisteja hyvän ruoan ja juoman siivittäminä.


Linnan juhlat 2020: Linnan jatkot Yle TV1 ja Yle Areena klo 22.00


Katso kaikki tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Lähde: Yle
Muutokset ohjelmatietoihin mahdollisia poikkeusolojen takia.

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»