Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Raju laihdutus auttoi AIDS-potilaan rooliin - Matthew McConaughey voitti Oscarin: Dallas Buyers Club

Matthew McConaghey palkittiin mm. paras miespääosa Oscarilla roolistaan monisyisessä Dallas Buyers Club -leffassa.

11.9.2022 klo 7:20

Dallas Buyers Club

Matthew McConaghey esittää tositapahtumiin perustuvassa leffassa railakkaasti elävää sähkömiestä ja härkärodeoharrastajaa. Kuva: NelonenRon Woodroof (Matthew McConaughey) on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihteitä. Woodroof elää villiä ja vapaata elämää vailla huolta huomisesta.


Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskaista ja häpeän ryydyttimää loppuelämää.Dallas Buyers Club

Jared Leto on herkkä Rayon ja Matthew McConaughey vahva Ron. Kuva: Nelonen


Woodroof ei tyydy kohtaloonsa. Vuoden 1985 Texasissa ensimmäinen AIDS-lääke on vasta tutkimusvaiheessa, mutta Woodroof ryhtyy kiertämään lakia löytääkseen hoitokeinon ja auttaakseen samalla muita. Samalla hän saa laajentaa omaa maailmankuvaansa ja oppii hyväksymään elämän monet muodot.


Matthew McConaughey laihdutti rajusti, yli 20 kiloa, aids-potilaan rooliinsa. Mies oli ennen leffaa tunnettu etenkin romanttisista komedioista, mutta vahva roolisuoritus näytti, että näyttelijästä on rankkoihinkin rooleihin.Dallas Buyers Club

Jennifer Garner on leffassa lääkäri. Kuva: Nelonen


Leffa on myös kertomus erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja ennakkoluulojen voittamisesta. Jared Leto loistaa Rayon-nimisenä ihmisenä, HIV-positiivisena ja transvestiittina, jolle päihteet maistuvat. Leffassa nähdään herkkä, mutta kulmikas Rayon. Myös Leto valmistautui rooliin kuihduttamalla entistäkin hoikkaa kehoaan ollakseen vakuuttava.
Dallas Buyers Club


Elokuvalle ropisi palkintoja. Matthew McConaughey palkittiin parhaan miespääosan Oscarilla, Jared Leto miessivuosan Oscarilla ja himoittu patsas tuli myös maskeerauksesta. Miehet palkittiin myös Golden Globeilla ja Screen Actors Guildilla.


Katso lähetysaikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat