Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Rääväsuinen jepari selvittää rikoksia - ja nauraa Beverly Hillsin kotkotuksille

KASARI: Beverly Hills Cop. Päärooliin mietittiin Sylvester Stallonea, Mickey Rourkea ja Al Pacinoa, mutta Eddie Murphy veti täyspotin.

29.8.2019 klo 7:08

Eddie Murphy

Eddie Murphy on Axel Foley, joka pistää mutkat suoriksi rikoksia ratkaistessaan. Kuva: AOP.


Beverly Hills kyttä on toimintakomedia vuodelta 1984. Leffan tähti on Eddie Murphy (Axel Foley), detroitilainen, rääväsuinen poliisi, joka on tottunut selvittämään rikokset omalla tavallaan. Leffan lähtölaukaus ammutaan, kun Foleyn ystävä murhataan ja jepari lähtee selvittämään rikosta luksusalueelle, Beverly Hillsiin.Poliisijohto ei aina katso hyvällä Foley omaperäistä tyyliä selvittää rikoksia ja olla tottelematta esimiehen käskyjä. Foley saa aisaparikseen “Billy” Rosewoodin (Judge Reinhold) ja John Taggartin (John Aston), jotka ovat aluksi äimän käkenä Foleyn nopearytmisessä ja hulluttelevan kekseliäässä menossa.


Eddie Murphy

Eddie Murphy teki töitä stand-up-koomikkona uransa alkuaikoina. Kuva: AOP.


Leffa esittelee meille Beverly Hillsin luksusmaailmaa, jossa käydään taidegallerioissa, ajetaan loistokärryillä, juodaan aitoa samppanjaa ja asutaan upeissa mansioneissa. Elokuvan tunnari “Axel F”, oli instrumentaalinen pläjäys, joka soitettiin ajan mukaisesti ultra-moderneilla Rolandeilla ja Yamahoilla. Tunnari ylsi kolmannelle tilalle Yhdysvaltojen Billboard-listalla ja kuuluu leffabiisien klassikoihin.


Eddie Murphy

Axel Foley (Eddie Murphy) aisapareinaan “Billy” Rosewood (Judge Reinhold) ja John Taggart (John Aston). Kuva: AOP.


Päärooliin mietittiin tähtiä, kuten Sylvester Stallone, Mickey Rourke ja Al Pacino. Esimerkiksi Sylvester Stallone halusi elokuvaan enemmän toimintaa, mitä budjetissa oli varaa. Onneksi valinta osui Eddie Murphyyn, joka tekee elokuvasta toimintapläjäyksen, mutta erityisesti komedian.


Elokuva oli menestys ja sitä seurasi neljä jatko-osaa.


Beverly Hills Cop -traileri:


Beverly Hills kyttä Herolla la 28.9. klo 19

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fi


Lähde: IMDb

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat