Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Pete Parkkonen isättömänä eläneen isänsä reaktiosta: "Se oli hurjinta nähdä tässä vieressä"

Pete Parkkonen ja Peten isä Kari saavat selville isoisän henkilöllisyyden Sukuni Salat -ohjelmassa.

1.3.2021 klo 9:40

Pete Parkkonen

Isä Kari Parkonen ja poika Pete Parkkonen kuulevat Marja Hintikalta tarinaa isoisästä Sukuni Salat -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Pete Parkkonen istui Pihtiputaalla kotitalon terassilla Sukuni salat -ohjelman kuvauksissa. Laulaja kuuli suvustaan uutisia, jotka olivat todella isoja:

-Leuka ei loksahtanut yhden kerran vain useasti. Piti sanoa "time out" useasti, kun infoa ei voinut ottaa niin paljon vastaan puolen tunnin sisällä, Parkkonen toteaa ohjelman etälehdistötilaisuudessa.


-Paljon tuli vastauksia, mutta myös kysymättömiä kysymyksiä, joita ei ollut edes keksinyt kysyä. Tuli palasia palapeliin, joista ei tiennyt, että ne palaset puuttuvat.Pete Parkkonen ei ole koskaan tuntenut isoisäänsä, eikä Peten isä Kari Parkkonen omaa isäänsä. Ohjelmassa lähdettiin etsimään isoisää hatarin perustein.

-Meillä oli muutamia huhupohjaisia tietoja. Isän äiti on joskus nuorena tavannut jonkun miehen ja löytyi joku pieni lappu, jossa oli papan nimi. Se oli niin nopealla käsialalla kirjoitettu, ettei siitä saanut selvää kuin etunimen. Ei ollut hirveästi tietoa alussa, Parkkonen toteaa.


Mitä odotit ohjelmasta?

-Kaikki tieto, mitä tulee on plussaa. Uskoin, että saan tietaa nimen ja minkä maalainen (pappa) oli. Mun toivomus oli tietää, mistä mun ihonväri ja isän afrotukka on peräisin.


-Sieltä tuli ei ihan vähääkään tietoa. Sain tietoon nimen, joka oli suttupaperilla, sain tietää, mistä maasta ja sain tietää myös papan työn ja koko historian. Itselle tämä oli tosi iso juttu, mutta isälle, joka ei tiennyt isästään mitään, tämä oli iso juttu. Isä sai tietää kaiken omasta isästään, se oli hurjinta nähdä tässä vieressä.Pete Parkkonen

Pete Parkkonen halusi saada selvyyden, mistä hänen oma ihovärinsä ja isänsä afrohiukset ovat peräisin. Kuva: MTV3


Kun Parkkosta kysyttiin ohjelmaan, hän puhui ensin asiasta vanhempiensa kanssa.

-Kun mua kysyttiin tähän, soitin ensin vanhemmille. Toki mulla on oikeus tietää historiasta ja mistä ollaan kotoisin, mutta tätä asiaa mun isä ja äiti oli kaivaneet aikoinaan. He eivät löytäneet mitään. Kysyin vanhemmilta lupaa, että onko heille fine. Isäni on hiljainen, suomalainen mies ja oli ensin "Ei kai niitä tarvi, mutta jos nyt haluat, niin voihan niitä käydä kaivamassa".


-Isä oli vähän, että pitäisikö lähteä. Nyt kun asiat ovat selvinneet, niin ollaan tosi onnellisia, sillä nyt tiedetään kaikki ja vähän enemmän.


Pete Parkkonen

Parkkonen kuuli, että informaatiota suvusta kaivettiin monta kuukautta. Kuva: MTV3


Miten tämä on muuttanut perheesi dynamiikkaa, kun saitte tärkeän puuttuvan palasen tietoon?

-Tämä on tuore asia, muutama kuukausi tai puoli vuotta ei riitä siihen, että ymmärtää. Suurin vaikutus on ollut, että ymmärtää itse, miksi on tehnyt jotain tiettyjä valintoja. On luullut, että on itse tehnyt kaikki päätökset elämässään, mutta kun niitä on tapahtunut menneisyydessä, niin se on järisyttänyt.


Mikä oli tärkein hetki jaksossa?

-En osaa yhtä hetkeä valita. Se kokonaisuus ja että isä sai vastauksia omasta isästään, se oli itselle tosi tärkeitä. Isä täyttää jo 67-vuotta ja on elänyt isättömänä koko elämänsä. Kun tuossa iässä saa vastauksia, niin se oli suurin asia, Parkkonen pohtii.


Sukuni salat MTV3 ma klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat