Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Oho! Ex-Putous-juontaja Roope Salminen palaa televisioon - Ymmärrätkö, mistä tässä on kyse?

Tietäjät tietää on uusi tietovisa, jonka säännöt eivät vaikuta aivan yksinkertaisilta...

2.2.2023 klo 9:47

Tietäjät tietää

Roope Salminen on tehnyt monipuolisen uran: hän on näyttelijä, muusikko, juontaja ja räppääjä. Kuva: KKMEx-Putous juontaja Roope Salminen ei juonna tälläkään kaudella Putousta, mutta hän juontaa kevään uutuusvisailua Tietäjät tietää. Tietokilpailu perustuu brittiformaattiin The Wheel.


Ohjelmatietojen mukaan tietokilpailussa kolme tavallista suomalaista kisaa kasvavasta rahapotista. Potin saavuttamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä, seitsemän tietäjää. Jokainen julkkis eli tietäjä on tuonut kisaan oman kategoriansa.Kilpailijat istuvat ensin kilpailijapyörässä, josta arpomalla joku kilpailijoista pääsee tietäjäpyörään vastaamaan kysymyksiin. Tietäjäpyörässä kilpailijaa auttavat julkkistietäjät, jotka tosin voivat joutua auttamaan kilpailijaa myös muusta kuin omasta tutusta aiheestaan.

Tietäjät tietää

Roope Salminen on juontanut mm. Myyrä-realitykisaa tv:ssä. Kuvassa ensimmäisen kauden Myyrä-kisaajien kanssa. Ohjelma tuli tv:stä v. 2020. Kuva: MTV3


Kun kysymykseen vastataan oikein, kisan palkintopotti kasvaa. Vääristä vastauksista taas joutuu takaisin kilpailijapyörään, josta seuraava kisaaja arvotaan peliin. Se voi olla kuka tahansa, ehkä juuri väärin vastannut pääsee koittamaan onneaan heti uudestaan. Lopulta vain yksi kilpailijoista voittaa potin itselleen.Kisan säännöt eivät vaikuta ihan yksinkertaisilta, mutta ehkäpä idea selviää, kun Tietäjät tietää tv-sarja alkaa. Roope Salminen on juontanut aiemmin mm. Myyrä-kisaa. Siinäkin säännöt tuntuivat aluksi hieman vaikeaselkoisilta, mutta ajan myötä selvisivät tv-katsojille.


Lue myös: Oi! Roope Salminen julkaisi koskettavan yhteiskuvan kadoksissa olleen isoisän kanssa: "Itku tuli..."


Lue myös: Some repesi! Roope Salminen ja Riitta Havukainen aukaisivat katsojien kyynelkanavat: "Apua itku..."


Tietäjät tietää MTV3 myöhemmin keväällä

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat