Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Oho! A.W. Yrjänä rehellisenä "dokaamisesta" Vain elämää -leirillä: "Satulinnan baari..."

Vain elämää -viihdeohjelma tuo valoa syksyn pimeneviin iltoihin. Tällä kaudella on mukana myös A.W. Yrjänä.

22.9.2023 klo 10:30

Vain elämää

A. W. Yrjänä on legendaarisen CMX-yhtyeen keulahahmo. Kuva: Suomi24 Viihde


A. W. Yrjänä on säveltäjä, sanoittaja, solisti, basisti ja tuottaja. Hän on CMX-yhtyeen perustajajäsen. Vuonna 1985 perustettu legendaarinen yhtye on julkaissut kuusitoista albumia ja neljä kokoelmalevyä, joita on myyty yhteensä yli 450 000 kappaletta.


Karismaattinen rock-muusikko ja ajattelija on lisäksi julkaissut kymmenen kirjaa, niin runouden kuin proosaankin aloilta. Nyt hän on mukana Vain elämää -ohjelmassa.


Millainen meininki Satulinnassa oli?

-Meillä oli eka päivästä lähtien huolestuttavan hauskaa, olisi varmaan joku mielenterveysammattilainen voinut puuttua siihen. Monet tutut jotka ovat olleet laulamassa ja tekemässä, ovat sanoneet, että siellä on hirveän rankkaa, että on aikataulut ja muut, että on kuin armeijan erikoisjoukkojen leiri. Mutta ei siellä ollut rankkaa, se oli asiallista keskittymistä 18 tuntia päivässä. Onhan ne pitkiä ne päivät, mutta se on myös huumaavaa.


Miten kuvauspäivät sitten sujuivat Hirvensalmella?

-Kasilta ylös, ysiltä aamiaismikitys, sitten on soundchech. Sitten lounasaulaan, mikitys, lounaalle. Lounas kestää noin neljä tuntia, sillä siirrellään välillä monitoreja ja kameroita ja laitellaan mikrofoneja ja vierailijoita tulee.


Vain elämää

Perjantaina 22.9 vietetään A.W. Yrjänän päivää Vain elämää -ohjelmassa. Kuva: Nelonen


Yrjänä siirtyy kertomaan lounaasta, jonka aikana kuullaan artistien tulkintoja:

-Biisien välissä on meidän 20 minuutin keskustelut, joista leikataan osa pois. Ja tämän porukan tapauksessa leikataan liiat alatyylisyydet pois luultavasti! Tämähän oli eka porukka, jossa oli neljä naista ja neljä miestä, ennen ollut kolme naista ja viisi miestä. Olimme onnekkaita tässä suhteessa, oli ehkä tasapainoisempi energia näin.


Entä lounaan jälkeen, mitä tapahtuu?

-Lounaan jälkeen on aktiviteettikuvaus, sitten vaatteiden vaihto, meikkiin, aulaan mikitettäväksi, illalliselle. Illallinen alkaa noin klo 20 ja päättyy klo 24. Se koko päivä on noin klo 8 alkaen klo 24 asti, yhdeksän päivää peräkkäin. Lisäksi vielä inserttien kuvauksia ja pikkuhaastattelupätkiä ja still-kuvauksia.Vain elämää

Vain elämää -tyypit vm 2023. Kuva: Suomi24 Viihde


Mitä tapahtuu kuvausten jälkeen, onko baari auki?

-Hirvensalmen Satulinnan baari menee kiinni klo 1, mikä on ihan hyvä juttu! Joinakin iltoina, ehkä yhden kerran, oltiin koko porukalla myöhempään. Siirrettiin aulan baari yläkertaan, koska aulan varrella nukkuu meidän porukkaa. Jounin (Hynynen) kanssa vitsailtiin, että ei ehdi edes dokaa, ihme musahommaa!


Vain elämää -ohjelmassa vanhoina konkareina ovat Anna Puu, Ellinoora, Robin Packalen ja Virve Rosti. Ensikertalaisina musaleirillä musisoivat A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Janna ja Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikka.


Lue myös: Vain elämää: Anna Puu koki ikävän yllätyksen heti Satulinnaan saapuessaan: "Kyllä se ärsytti, ettei…"


Lue myös: Vain elämää: Jouni Hynynen asetti tiukan luksus-vaatimuksen: "Minä sellaisen vaadin ja sen sain..."


Lue myös: Robin Packalen paljastaa, miksi lopetti laulamisen suomeksi: "Sen takia olin valmis ottamaan..."


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaina klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»