Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

No nyt! Hannu Karpo palaa TV:seen - Legendaarinen karvalakkimies taisteli pienen ihmisen puolesta

Hannu Karposta on tehty elokuva, joka kertoo ilmiöksi muodostuneesta miehestä.

12.5.2021 klo 8:00

Hannu Karpo

Hannu Karpo raportoi väsymättä ja kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Hannu Karpo on oman tiensä kulkija, tutkiva toimittaja ja pienen ihmisen puolustaja virkamiesten mielivaltaa vastaan. Karpo loi vuosikymmeniä kestäneen toimittajauran aikana mediatempauksillaan maineen ja ilmiön, jolle ei löydy vertaista.Karpo meni suositussa tv-ohjelmassaan Karpolla on asiaa rohkeasti alueille, joita muut karttoivat. Koko kansan rakastaman televisio-ohjelman tuotannossa käytettiin toisinaan mitä ällistyttävämpiä keinoja ja liikuttiin lain molemmin puolin. Karpoa oli mahdoton pysäyttää syyttein tai uhkauksin, sillä kansan silmissä hänestä kasvoi oikeuslaitostakin suurempi instituutio.


Hannu Karpo

Hannu Karpo teki ennen Karpolla on asiaa -tv-ohjelmaa myös liikennevalistusta yhdessä Ensio ”Enska” Itkosen kanssa. Pallosalama Oy/Yle


Nyt Karposta on tehty elokuva, joka kuvaa hänen uraansa toimittajana ja paljastaa, millainen mies löytyy karvahatun alla. Karpo-elokuvassa kerrotaan myös niistä uhrauksista, joita ohjelmien teko ja vääryyttä kokeneiden kansalaisten puolustaminen vaati.


Maailma, Suomi, media ja journalismi ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen Karpon toimittajan uran aikana. Karpon tarina on läpileikkaus tästä dramaattisesta muutoksesta – ja samalla hyvä muistutus siitä, miten toisenlainen maa Suomi oli vielä hyvin vähän aikaa sitten.


Hannu Karpo

Hannu Karpo ja tavaramerkiksi muodostunut karvahattu. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ohjaus: Ari Matikainen. Tuotanto: Napafilms Oy.


(Suomi 2020)


Karpo (S) to 13.5. Yle TV1 klo 20.50 ja 10.5. Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Hannu Karpo
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat