Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Narkomaani Julle, 36, aloitti huumeet vain 15-vuotiaana: "Kaman vetäminen on tosi rankkaa"

Narkomania-dokumentti on karu kuvaus huumeiden käyttäjien elämästä Suomessa.

11.5.2021 klo 7:00

Narkomania

Julle haluaisi elää ns. normaalia elämään, mutta huumekoukku on vahva. Niklas Meltio/YleViime vuonna Helsingin kaupunki esitti sosiaali- ja terveysministeriölle lakimuutosta, jotta kaupunki voisi kokeilla huumeiden käyttäjille tarkoitettua käyttöhuonetta. Suomessa piikitetään vihreässä vessassa, mutta Tanskassa valvotussa käyttöhuoneessa. Koronan takia aloite ei ole edennyt vielä mihinkään.


Dokumentti Narkomania näyttää huumeiden käytön kaikessa raadollisuudessa. Helsingissä asuvat Julle, parikymppinen Konsta ja vasta aikuisena huumeiden käytön aloittanut Jouni vaeltavat pitkin katuja, ajelevat metrolla, hankkivat rahaa huumeisiin ja etsivät sen jälkeen tilaa, jossa aineita voisi ottaa. Usein he päätyvät vihreään vessaan, joka toimii monelle suomalaiselle narkomaanille käyttöhuoneena.Narkomania

Jouni (vas) ja Konsta. Kuva: Niklas Meltio/Yle


Narkomaanin elämä ei ole helppoa.

-Kaman vetäminen on tosi rankkaa hommaa. Se ei ole mitään mukavaa, eikä helppoa elämää, 36-vuotias Julle toteaa dokumentissa.


Julle aloitti huumeiden käytön jo 15-vuotiaana. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin hän haluaisi lopettaa ja perustaa perheen, jos vain löytyisi joku sopiva nainen.


Kolmen miehen arki koostuu huumeista, ystävyydestä ja päämäärättömästä oleskelusta yhteiskunnassa, joka ei aina suhtaudu heihin kovin ymmärtäväisesti. Arkeen mahtuu myös konflikteja, vieroitushoitoa sekä unelmia siitä, että pääsisi joskus päihteiden käytöstä kokonaan eroon.


Narkomania (16) ti 11.5. Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Narkomania
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat