Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Muistatko vielä? KITT pelasti Ritari Ässän pulasta ja katkaisi pahisten pakoyritykset

Tekoälyllä varustettu ihmeauto-KITT ja takatukalla varustettu Michael Knight hurmasivat kasarilla.

17.7.2022 klo 7:00

Ritari Ässä
Michael Knight (David Hasselhoff) ja ihmeauto-KITT (Knight Industries Two-Thousand) taistelivat pahiksia vastaan Ritari Ässä -hittisarjassa. Kuva: AOP:


80-luvulla soitettiin lankapuhelimella, kuunneltiin c-kasettia ja kuvattiin kotivideoita. Älypuhelimet ja robottiauto olivat tieteisfantasiaa. Sarjan luojat olivat edellä aikaansa, sillä monet KITTin ominaisuuksista ovat tätä nykyä arkipäivää.KITT - robottiauto

KITT ajoi itsestään. Se kurvasi paikalle pelastaen Ritari Ässän pinteestä. Se pystyi välttämään kolareita. Nykyisin automatisoidut autot eli robottiautot tekevät tuloaan myös suomalaisille maanteille. Ihmistä ei tarvita ratin takana, sillä tietokone tekee ajoneuvon ohjaamisen vaatimat päätökset.


Ritari Ässä

KITTin koelauta muistutti monenkirjavine nappeineen lentokoneen ohjaamoa. Kuva: AOP.


KITT - punainen valo skannasi

KITTin punainen, liikkuva valonauha konepellin etuosassa skannasi ympäristöä. Ihmeauto pystyi reagoimaan nopeasti pahisten liikkeisiin. Nykyisissä robottiautoissa skannerit ovat vakiovarusteina ja niilläkin - totta tosiaan - havainnoidaan muita tielläliikkujia.


Ritari Ässä

KITT toi parhaaseen katseluaikaan tuulahduksen tulevaisuutta. Kuva: AOP.


KITT tarkkaili kuljettajansa elintoimintoja

Ritari Ässä sai välillä osumaa. KITT tarkkaili Ritari Ässän elintoimintoja sekä hälytti apua tarvittaessa. Lähivuosina autoissa yleistyy automaattinen hätäviestipalvelu, eCall. Jos kuski on onnettomuuden jälkeen tajuton tai huonossa hapessa, se ottaa automaattisesti yhteyden lähimpään hätäkeskukseen.Ritari Ässän tunnari toi häivähdyksen tulevaisuutta. Video: YouTube.


Lähteet: Trafi, YouTube

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat