Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Maria Guzenina joutui pidättelemään kyyneleitä kameroiden edessä: "Hemmetti soikoon, nyt en ala..."

Maria Guzenina perehtyi sukunsa koskettaviin tarinoihin yhdessä juontaja Marja Hintikan kanssa.

4.5.2021 klo 7:00

Sukuni salat

Maria Guzenina on poliitikko, toimittaja ja juontaja. Hänet palkattiin ensimmäisenä suomalaisena MTV Europe -kanavan juontajaksi v.1993. Kuva: MTV3Kansanedustaja Maria Guzeninan isän suku on jäänyt vanhempien eron jälkeen etäiseksi ja mystiseksi. Guzeninan isä puhui usein hienoista Stierenin-sukujuuristaan. Samaa tarinaa kertoi myös isän äiti Irene, jonka jäämistöstä Maria Guzeninalle on jäänyt käsin piirretty sukupuu todisteeksi.


-Pääsin matkustamaan ohjelmassa oman sukuni tarinoihin, joista en hirveästi tiennyt. Mun isä jätti perheen, kun olin 12-vuotias, eikä me oltu 30 vuoteen oikeastaan missään tekemisissä, Guzenina kertoo Sukuni salat tv-ohjelman etälehdistötilaisuudessa.


Sukuni salat

Maria Guzenina matkusti suvun historian perässä mm. Saksaan ja Kansallisarkistoon. Kuva: MTV3


Ohjelmaa tehtäessä koettiin monia koskettavia hetkiä, ja koskettavin niistä koettiin Kansallisarkistossa.

-Luin Kansallisarkistossa vanhoja kirjeitä, joita isoisäni äiti Anni-mummo oli kirjoittanut. Marja (Hintikka) alkoi itkeä ja kyyneleitä alkoi tulla silmäkulmista. Aloin miettiä, miten paljon menetyksiä, uhrauksia, suruja ja murhetta oli. Miten voikin käydä niin murheellisesti ja traagisesti.

-Melkein aloin itsekin itkeä, mutta ajattelin, että hemmetti soikoon, nyt en ala kameroiden edessä itkemään. Esi-isien tarinat velvoitti, että pysyn lujana, Guzenina muistelee.


Sukuni salat MTV3 ja mtv-palvelu

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat