Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Lauri Tähkä ja Maija Vilkkumaa - Hurmaava yhteensattuma yhdisti huippuartistit - Vain elämää

Sama syntymäpäivä ja vuosi voi olla hyvinkin merkityksellinen - varsinkin Maija Vilkkumaalle.

23.10.2019 klo 12:00

Vain elämää

Maija Vilkkumaa on konkari, joka julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa "Pitkä ihana leikki" v. 1999. Ennen sitä hän vaikutti Tarharyhmässä ja Hunajameloneissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Maija Vilkkumaa oli hieman varautunut ennen Vain elämää -ekaa kautta. Nyt mukana oli Lauri Tähkä, jolla on Vilkkumaahan mielenkiintoinen yhteys. Maija Vilkkumaa ja Lauri Tähkä ovat syntyneet samana päivänä ja samana vuonna.

- Ekaa kertaa mennessäni Vain elämää -ohjelmaan suhtauduin koko ohjelmaan niin, että oli ihanaa mennä, mutta samalla olin vähän vastahakoinen, sillä se oli niin iso ilmiö. Että apua, nyt minusta paljastuu liikaa, Vilkkumaa kertoo.


- Nyt löysin itsellesi kosmisen kaksosen, hän on Lauri Tähkä, sillä olemme syntyneet samana päivänä ja vuonna 9.11.1973. Osa uskoo kosmiseen kaksosuuteen, osa ajattelee, että se on ihan huuhaata. Vaikka Lauri on syntynyt Teuvalla ja minä Helsingissä, niin jollain tavalla meissä on aika paljonkin samaa, ollaan kuunneltu samat levyt, luettu Suosikit ja eletty Kekkosen ajan Suomessa. Tuntui, että on ilahduttavaa, kun löytää sielunveljiä ja -sisaria. Nyt halusin unohtaa kaiken vastahakoisuuden ja vain ottaa kaiken ihanuuden, joka näistä tyypeistä tulee.Instagram-tilillään Maija Vilkkumaa antaa arvostavaa palautetta Tähkälle ja intoutuu maagisesta yhteydestä artistien välillä mm. näin:

- Olemme syntyneet samana päivänä 9.11.1973, tätä faktaa jaksan toistella koska se on musta maaginen. Olen tavannut Latea silloin tällöin läpi vuosien, muistan 2000-luvun alun Elonkerjuun vimmaisen suomirockin, ja tietysti myös kypsän mutta silti edelleen vimmaisen ja intohimoisesti tulkitsevan sooloartisti-Tähkän. Vain elämää -leirillä tutustuin viiimein paremmin Lauriin, ja hän tuntui tosi tutulta.Vilkkumaa on kunnianhimoinen artisti ja hän on mm. versioinut Vain elämää -artistien kappaleita sanoittamalla niitä uudelleen. Mm. Sunrise Avenuen biisin "Hollywood Hills" muokkautui artistin suussa New Yorkiksi.

- Olin tehnyt tosi paljon: sukeltanut omiin versioihin ja tuottanut itse ne tosi pitkälle sekä vielä ammattituottajan avulla saanut soivan ja hienon lopputuloksen. Omat versiot oli henkilökohtaisempia ja olin tehnyt ne enemmän vereslihalla kuin edellisellä kerralla. Tuli sellainen olo, että on nämä mun versiot sitten hyviä tai huonoja, niin tämän parempaan en pysty. Ei tule oloa, että “apua noilla on noin hyviä, mä en tule ikinä pärjäämään”.


Maija Vilkkumaan päivä Vain elämää -ohjelmassa Nelosella pe 25.10. klo 20.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Vain elämää
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat