Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kurkistus kulisseihin! Downton Abbey suosikkisarjasta tuttu linna ja sen oikeat asukkaat tv:ssä

Highclere: Downton Abbey -linnan elämää kertoo tv-sarjan tapahtumapaikasta.

29.1.2023 klo 7:00

Highclere: Downton Abbey -linnan elämää

Carnarvonin kahdeksas jaarli ja kreivitär Highcleren linnan edessä. Kuva: CHRISTOPHER L PROCTOR / Silverlining Rights Limited / YleHuippusuosittu draamasarja Downton Abbey on tehnyt Highcleren linnasta tunnetun ympäri maailmaa. Linna sijaitsee Englannin Hampshiressä.


Highclere: Downton Abbey -linnan elämää

Moni tv-katsoja tunnistaa tämän kirjastosalin Downton Abbey tv-sarjasta. Kuvassa Carnarvonin kahdeksas jaarli ja kreivitär. Kuva: CHRISTOPHER L PROCTOR / Silverlining Rights Limited / Yle


Todellisuudessa linnan nykyiset asukkaat ovat George ja Fiona Herbert eli Carnarvonin kahdeksas jaarli ja kreivitär. Linna ja sen maat ovat olleet suvun omistuksessa Kaarle II:n valtakaudelta 1600-luvun lopulta lähtien.


Highclere Castle on suosittu turistikohde, sillä oikea jaarli ja kreivitär kiehtovat vierailijoita. Myös Downton Abbey tv-sarja on lisännyt vetovoimaa.Neliosaisessa sarjassa tutustutaan Highclere Castlen asukkaiden sekä heidän kiireisen henkilökunnan elämään kevät- ja kesäkaudella 2022. Edessä on vilkas sesonki ja koronasta johtuvia menetettyjä tuloja yritetään kuroa umpeen.


Kartanon ja tiluksien pyörittäminen vaatii yli 10 000 euron päiväbudjetin ja liiketoiminnan pysyminen kannattavana on jatkuva haaste.


Highclere: Downton Abbey -linnan elämää

Kuva tv-katsojille tutusta keittiöstä. Kuva: CHRISTOPHER L PROCTOR / Silverlining Rights Limited / Yle


Kun Downton Abbey: Uusi aikakausi -elokuva julkaistaan huhtikuun lopulla, myös jaarli ja kreivitär saavat kutsun ensi-iltaan. Samalla Highclere saa paljon mediahuomiota.(Highclere: Behind the scenes 1–5 , Iso-Britannia 2022)


Highclere: Downton Abbey -linnan elämää to 9.2. alkaen Yle TV1 klo 19.00. Koko sarja Yle Areenassa ma 6.2.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat