Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

Illan tv-leffa: Gran Torino - Popparit esiin ja hyvää elokuvailtaa Clint Eastwood -leffan parissa

Clint Eastwoodin ohjaama ja pääosatähdittämä leffa on todella vaikuttava.

27.11.2020 klo 8:00

Gran Torino

Gran Torino -leffa tuo Clint Eastwoodin taas valkokankaalle Oscar-palkitun menestyselokuvan Million Dollar Baby jälkeen. Kuva: (C)2009 Warner Bros.


Clint Eastwood esittää Walt Kowalskia, lujatahtoista ja joustamatonta leskeksi jäänyttä Korean sodan veteraania. Eläkkeellä olevan autotehtaan työntekijän ja sotaveteraanin päivät täyttyvät oman talon kunnostustöistä, oluesta ja parturissa käynnistä kerran kuussa. Kowalski elää koiransa Daisyn kanssa ja puhdistaa säännöllisesti M1-kivääriään.Kaikki entiset naapurit ovat joko kuolleet tai muuttaneet pois. Nyt alueella asuu hmongeja, maahanmuuttajia sotaveteraanin halveksimasta Kaakkois-Aasiasta.


Kowalskia närkästyttää melkein kaikki, mitä hän näkee: notkahtaneet räystäät, villiintyneet nurmikot, vieraat kasvot. Aasialaiset, latinalaiset ja afroamerikkalaiset nuorisojengit tuntuvat miehen mielestä kuvittelevan, että koko naapurusto kuuluu heille.


Gran Torino

Clint Eastwoodin ohjaamassa ja tähdittämässä elokuvassa leskeksi jääneen Walt Kowalskin elämänsisältönä ovat naapureille äksyily, parturissa käynti, oluen litkiminen ja vuoden 1972 Gran Torino -auton huoltaminen. Kuva: (C)2009 Warner Bros.


Kunnes eräänä iltana joku yrittää varastaa Kowalskin silmäterän, vuoden '72 Gran Torino -auton. Vanhan jäärän on pakko pohtia jyrkkiä mielipiteitään tutustuttuaan viereen muuttaneeseen aasialaisperheeseen.


USA 2008, 112'. Pääosissa: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Wang, Ahney Her, Cory Hardricht.


Gran Torino (16) Subilla pe 27.11. klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari

Kirsti Kurki-Myllymäki

Keskustele artikkelista
Asiasanat: Gran Torino
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat