Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Helmi ja Tuomo Keravalta ovat Sohvaperunat uusi pari! Mukana myös tämä ihana, tuttu pariskunta!

Sohvaperunat on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kuusi kertaa.

2.9.2022 klo 8:00

Sohvaperunat


Helmi ja Tuomo. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Sohvaperunoiden 14. tuotantokaudella mukaan liittyy tuore aviopari Helmi ja Tuomo. He ovat tuttuja jo kouluajoilta, mutta romanttinen rakkaus syttyi Sohviksia katsellessa. Sarjan katselu oli ihana tekosyy tavata.


Tuore aviopari on pienen vauvan vanhemmat. Molempien elämässä musiikki, perhe ja luonto ovat suuressa osassa. Perhe viihtyy kotona katsellen televisiota ja viettäen “ihan tavallista elämää”. Kumpikaan ei jää hiljaiseksi ja kaiken voi sanoa ääneen.


Sohvaperunat on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kuusi kertaa. Tällä kertaa mukana on 23 kokoonpanoa. Helmin ja Tuomon lisäksi mukana ovat:

Sohvaperunat

Soile ja Jorma. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Soile ja Jorma, Rovaniemi

Soile ja Jorma ovat tuttuja jo Sohviksien aiemmilta kausilta. He viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselväksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyjä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.


Sohvaperunat

Vasemmalla Asta, oikealla Katariina. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Asta ja Katariina, Oulu

Oululaiset ystävykset Asta ja Katariina viettävät mielellään aikaa sohvalla monipuolisesta tv-tarjonnasta sekä sipseistä ja dipeistä nautiskellen. Musikaalinen Asta rakastaa neulomista ja tunnustautuu avantouinnista hullaantuneeksi jumppapirkoksi. Kirjallisuutta opiskeleva Katariinakin hurahti viime syksynä neulomiseen, muttei osaa tehdä kuin yhden lapasmallin. Tämän parivaljakon sohvalla parannetaan maailmaa sekä innostutaan helposti ja kaikesta.


Sohvaperunat

Jarno vasemmalla, Perttu oikealla. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jarno ja Perttu, Helsinki

Suorapuheinen helsinkiläispariskunta Jarno ja Perttu jatkavat yhdessä koiriensa Benin ja Leon kanssa. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja huomioi nekin nopeat yksityiskohdat, jotka jäävät muilta huomaamatta. Perttu tasoittelee tapansa mukaan myrskyjä ja kyselee välillä sohvalla kisailevien koirien mielipidettä asioihin.

Sohvaperunat

Hamza vasemmalla, Isabella oikealla. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Hamza ja Isabella, Helsinki

Katsojia jo kaksi kautta ilahduttaneen Hamzan viereen istahtaa tällä kaudella aurinkoinen Isabella. Ystävykset ovat tunteneet toisensa teini-iästä asti ja tottuneet jakamaan elämässä niin ilot kuin surut. Hamza on myös Isabellan tyttären kummi. Tv-ohjelmien suhteen kaikkiruokaisen kaksikon sohvalta ei naurua ja energiaa puutu.


Sohvaperunoissa nähdään edellä esiteltyjen perunoiden lisäksi pääkaupunkiseudulta Fatmire ja Melike, Iris ja Monna, Marjo ja Sari, Tom ja Robert, Sanna ja Pinja.


Riihimäeltä mukana jatkavat Jani ja Simo. Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Astan ja Katariinan lisäksi, Kaarina ja Sinikka sekä Jani, Linda, Samuel ja Daniel.


Kajaanista mukana ovat Kati ja Mari. Turkulaisia sohvaperunoita kaudella 14 ovat Jussi-Pekka ja Jarno sekä Laura, Ville ja Aamos. Myös hämeenlinnalaiset Juha ja Markus, parolalaiset Mici ja Maicci, lohjalaiset Eila ja Minna, paimiolaiset Sami ja Werner sekä nousiaislaiset Tanja ja Sannis nähdään sarjassa.


Sohvaperunoissa kurkistetaan suomalaisiin olohuoneisiin ja koetaan yhdessä koko tv-viikon tunnekirjo. Syyskausi startataan tuttuun tapaan edelliskauden best of -jaksolla 2.9. Upouudet jaksot alkavat perjantaina 9. syyskuuta.


Sohvaperunat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa perjantaisin klo 21.00.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»