Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Estonia onnettomuudesta draamasarja - Tulossa kallein ja suurin koskaan Suomessa tuotettu sarja

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi Itämerellä v. 1994.

8.4.2022 klo 7:00

Estonia

Kuva: C More


Kansainvälinen Estonia on suurin koskaan Suomessa tuotettu draamasarja. Se on tutkimusraportteihin pohjautuva kertomus autolautta Estonian katastrofin tapahtumista ja sen tutkinnasta.Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi Itämerellä myrskyssä 28. syyskuuta 1994. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä, joista suurin osa ruotsalaisia ja virolaisia. Vain 137 ihmistä jäi henkiin epätoivoisessa pelastusoperaatiossa, jota johti Suomen merivartiosto.


Kehystarina seuraa useiden henkilöiden kautta onnettomuustutkinnan vaiheita, jotka käynnistyvät Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Visuaalisesti näyttävässä sarjassa tullaan näkemään esimerkiksi Estonian uppoaminen ja pelastustoimia.


Estonia

Suosittu Sorjonen perustuu Miikko Oikkosen alkuperäisideaan. Oikkonen toimii myös Estonian pääkäsikirjoittajana. Kuva: Yle


Estonia-sarjan pääkäsikirjoittajana ja showrunnerina toimii Miikko Oikkonen (Sorjonen, Helsinki-Syndrooma). Ohjauksesta vastaavat Måns Månsson (Snabba Cash) ja Juuso Syrjä (Sorjonen, Helsinki-Syndrooma).


Estonia on kallein koskaan Suomessa tuotettu draamasarja, joka on tarvinnut toteutuakseen myös mittavan kansainvälisen rahoituksen. Jättihankkeessa ovat mukana C More, MTV ja Ruotsin TV4, jotka kaikki ovat osa Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvaa teleoperaattoria ja mediataloa Teliaa. Kansainvälisestä jakelusta vastaa Beta Film.


C More -alkuperäissarja Estonian kuvaukset alkavat toukokuussa ja päättyvät alkusyksystä.

Ensi-iltaan C More -suoratoistopalvelussa sarjaa odotetaan jo loppuvuodesta.


Katso TV-ohjelmien ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat