Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Burn outin kokenut Ellinoora rehellisenä vaikeasta elämänvaiheesta: "Se selkä napsahtaa ja…"

Ellinoora on mukana tänä syksynä Vain elämää -ohjelmassa.

27.9.2023 klo 8:04

Vain elämää

Ellinooran tunnetuimpia kappaleita ovat mm. ”Leijonakuningas”, ”Bäng Bäng typerä sydän”, ”Dinosauruksii”, ”Carrie” ja “Elefantin paino”. Hänen kappaleitaan on striimattu yli 155 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Kuva: KKM


Ellinoora on vahva tulkitsija, esiintyjä ja lauluntekijä. Suosittu artisti piti keikkataukoa vuoden 2023 ja jatkaa esiintymisiään vuonna 2024.


30-vuotissynttäreiden kunniaksi Ellinoora vetää kaksi keikkaa Tavastialla tammikuussa. Nyt hän on mukana suositussa Vain elämää -sarjassa toistamiseen.


Mitä jäi päällimmäisenä mieleen Hirvensalmen Vain elämää -leiriltä?

-Ryhmän henki. Oli älyttömän hauskaa, vaikka oli pitkiä päiviä. Ei ollut ketään, jota olisi pitänyt väistää ja varoa. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, kun ihmiset on isoja taiteilijoita. Oli hyvin luontainen ryhmäytyminen. Kun kamerat meni kiinni, ihmiset ei menneetkään omiin poteroihinsa, vaan kokoonnutaan yläkertaan yhdessä, Ellinoora kertoo Suomi24 Viihteelle.


Haluatko kertoa, mitä Satulinnan yläkerrassa tapahtui kameroiden sammuttua?

-Vietettiin aikaa, se oli henkinen purku. Eräänä iltana siellä istui kaikki artistit ja juotiin skumppaa ja ajateltiin, että tästä tulee helvetin hyvä kausi. Kollektiivinen onnistumisen tunne, se on tärkeää. Kun lähdetään, niin lähdetään sitten kunnolla.


Vain elämää

Ellinoora tulkitsee vahvasti Vain elämää -ohjelmassa. Kuva: Nelonen


Menikö yläkerrassa myöhään?

-Mulla on aika selkeät rajat nykyään, milloin mä lähden (pois). Olisko vikana iltana karonkassa ollut aika myöhään, muuten osaan nykyisin sanoa, että “mä lähden nyt”. Se on mulle ollut sellainen ahaa-elämys, että ahaa, voin tehdä näin!


Ellinoora avaa uutta periaatettaan:

-Mä tavallaan uskon siihen, että mitään hyvää ei tapahdu aamu klo 1 jälkeen, sitten voi jo lähteä hipsimään nukkumaan. Ehkä huomaan hakevani elämässä selkeyttä asioihin ja se on myös osana sitä, etten jaksa kysyä lupaa omaan olemassaolooni tai mun ei tartte kysyä kaikilta, milloin mä voin lähteä. Mä toimin niinkuin itsestä tuntuu, niin yöelämässä kuin päiväsaikaan.


Ellinoora juhlii 30-vuotissynttäreitään Tavastialla kahtena päivänä tammikuussa. Kuva lainattu Ellinooran Instagram-tililtä:Vuoden 2022 loppupuoli oli Ellinooralle raskas ja hän koki loppuunpalamisen, burn outin. Liittyykö rajojen laittaminen tähän?

-Sanotaan, että olen rakentanut rajoja jo pitkään. Se on mun elämässä tapahtunut ja se on totta, siitä on jo pari vuotta. On siitä jo hetki. Mun elämä on mun työ ja teen elämäntyötä mun artistiuran kanssa. Yritän erottaa, mikä on siviilielämää ja mikä työtä. Se on välillä hankalaa, Ellinoora avautuu.


29-vuotias, vahva tulkitsija jatkaa:

-Olen perfektionisti ja haluan onnistua ja tehdä kaikkeni, niin ne rajat tulee oppimalla. Sitten jossain vaiheessa se selkä napsahtaa ja tulee stoppi. Meidän alalla se ei ole kovin harvinaista, mikä on erittäin hälyttävää. Ja nykyisin, oli ala kuin ala, aika paljon ihmiset menee omien jaksamisiensa yli. Se on musta sellainen asia, johon yhteiskunnassa pitäisi puuttua. Se kärsimys ei kaunista ketään.


-Mun elämässä on tapahtunut helvetisti tosi upeita asioita, mutta sitten vastapainona muuta. Ei se ole pelkkää hypeä ja yläpilveä kenellekään, se on musta hyvä narratiivi tuoda esiin. Mutta on myös riemua ja iloa!


Vain elämää

Ellinoora ja Samuli Sirviö SuomiLOVEssa esiintymässä. Kuva: Yle


Ellinooran kumppani Samuli Sirviö on myös hänen työtoverinsa ja tuottajansa. Teittekö Vain elämää -ohjelmaa varten tiivistä yhteistyötä?

-Teimme versiot yhdessä. Olen ollut kuin pikkulapsi versioiden kanssa innoissani. Hän evästi mua, että olet vaan oma itsesi, etkä pyytele anteeksi, kaikki menee hyvin.

-Sillä ohjenuoralla yritän elämässä mennä, myös ilman hänen kehotustaan. On se hienoa, että on joku, jolle ei tarvitse selittää itseään koko ajan.


Vain elämää -ohjelmassa vanhoina konkareina ovat Ellinooran lisäksi Anna Puu, Robin Packalen ja Virve Rosti. Ensikertalaisina musaleirillä musisoivat A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Janna ja Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikka.


Lue myös: Ellinoora ei suostu ennakkoluulojen vangiksi: "Nainen voi pukeutua pinkkiin ja olla älykäs"


Lue myös: Oho! A.W. Yrjänä rehellisenä "dokaamisesta" Vain elämää -leirillä: "Satulinnan baari..."


Lue myös: Robin Packalen paljastaa, miksi lopetti laulamisen suomeksi: "Sen takia olin valmis ottamaan..."


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaina klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi
Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»