Reseptit
Sipulipiiras
Sipulipiiras on tuhti välipala. Nauti pikkuateriana salaatin kera tai ota take away -evääksi luontoretkelle.

55 minPiirakkavuoka, 5-8 hlölle
Ainekset
- 100 gvoita
- 1 dljuustoraastetta
- ½ dlkevytmaitoa
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 7sipulia
- 2 rklöljyä
- ½ dlvalkoviinietikkaa
- ½ tlmustapippuria
- ¾ tlsuolaa
- 2 dljuustoraastetta
- 3kananmunaa
- 2 dlruokakermaa
Valmistus
- Ota voi huoneenlämpöön. Sekoita pehmeä voi, juustoraaste, maito ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää etikka ja mausteet. Hauduta muutama minutti.
- Levitä seos vuokaan. Lisää juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos.
- Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla paistotasolla 25 - 30 min.
Katso myös





