Reseptit
Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko maistuu - tai sitten ei. Onneksi makuasioista ei voi kiistellä - varsinkaan joulupöydässä.

3 hIso uunivuoka tai kaksi pientä
Ainekset
- 3 dlvettä
- 1 ½ dlpuuroriisiä
- 7 dlmaitoa
- 1 ½ kgporkkanoita
- 5 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 kplkananmuna
- ½ tlsuolaa
- 3 rkltummaa siirappia
- rouhittua valkopippuria
- Voiteluun:
- öljyä, voita tai margariinia
- Päälle:
- 3 rklkorppujauhoja
- 1 rklvoita
Valmistus
- Lisää kattilaan 3 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Katso ohje pakkauksesta. Sekoita, ettei pala pohjaan.
- Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon riisipuuro.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta halutessasi lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot ja muutama voinokare.
- Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 h.
- Vinkki: voit valmistaa laatikon myös valmiista porkkanasoseesta!
Katso myös





