Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Reseptit

Patonki

Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.

Patonki
60 min2 patonkia

Ainekset

  • 25 ghiivaa
  • 2 rklhunajaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 1 ½ dlgrahamjauhoja
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan puolet vehnä- ja grahamjauhoista sekä auringonkukansiemenet. Lisää öljy ja loput jauhoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli niistä neliönmuotoisia. Rullaa nurkasta nurkkaan. Anna patonkien kohota liinan alla. Voitele vedellä ennen paistamista.
  • Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat