Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Mutakakku eli Mudcake

Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku. Tarjoa mutakakku marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mutakakku eli Mudcake
40-60 minIrtopohjavuoka, 12 annosta

Ainekset

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 200 gtummaa leivontasuklaata 55 %
  • 4kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 ¼ dlvehnäjauhoja
  • ¼ dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • Pinnalle
  • kaakaojauhetta tai tomusokeria

Valmistus

  • Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa paloina ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  • Laita irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  • Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
  • Anna mutakakun jäähtyä hieman ja irrota se vuoasta. Pistä jääkaappiin yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»