Reseptit
Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on helppo tehdä pyöreään vuokaan kannellisena. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Nam!

1 h 15 minPiirakkavuoka
Ainekset
- 4 ¾ dlvehnäjauhoja
- 180 gvoita
- 4 rklkylmää vettä
- Täyte
- 6 dlmustikoita
- 1 rklsitruunan mehua
- 1 ¾ dlsokeria
Valmistus
- Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita.
- Muotoile taikinasta pallo. Jaa taikina kahteen osaan, kääri palat tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä hetken kylmässä.
- Yhdistä mustikat ja sitruunan mehu. Lisää sokeri, sekoita tasaiseksi.
- Ota taikina kylmästä ja kauli molemmat levyt piirakkavuokaa pari senttiä isommaksi. Nosta toinen kaulittu levy piirakkavuoan päälle niin, että osa taikinasta menee reunojen yli.
- Kaada mustikkatäyte pohjan päälle. Leikkaa ylimääräinen taikina pois, jätä noin sentin verran yli vuoan reunojen.
- Nosta kaulittu kansi varovaisesti piirakan päälle. Nypi liitoskohta sormilla kiinni, leikkaa ylijäävä taikina pois.
- Leikkaa vielä pieniä viiltoja kanteen.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 50 minuuttia.
- Huom. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat, jottei täyte pursua ulos.
Katso myös





