Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Reseptit

Kimchi

Kimchi on kiinankaalista hapatettu korealainen ruoka. Säätele tulisuutta chilillä.

Kimchi
Yli 3 h4 hlölle

Ainekset

  • 400 gkiinankaalia
  • 1kevätsipulin varsi
  • 3 rklraastettua inkivääriä
  • 1chili
  • 2valkosipulinkynttä
  • ¾ dlmerisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 3 rklvettä
  • 150 gporkkanaa

Valmistus

  • Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Laita puoliksi leikattu kaali kulhoon ja ripottele suolaa kaalinlehtien väliin. Laita kulhon päälle kansi ja anna kaalin tekeytyä 2-3 tunnin ajan. Kaada sen jälkeen kaalista irronnut neste pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Pilko kaali pieniksi paloiksi.
  • Huuhtele ja pilko chili ja kevätsipulin varret. Raasta inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat.
  • Yhdistä kevätsipuli, chili, porkkanat, inkivääri, vesi ja loput mausteet keskenään ja sekoita ne huolellisesti kaalin joukkoon.
  • Painele seos lasipurkkiin ja sulje tiiviisti kannella. Anna kimchin tekeytyä huoneenlämmössä, auringonvalolta suojassa noin kolmen vuorokauden ajan. Huomioi, että ainekset saattavat valua yli hapattamisen aikana.
  • Säilytä valmis kimchi jääkaapissa.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat