Reseptit
Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakat vaatii leipojalta kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee.

2 hUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- Täyteeksi tuleva puuro:
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
- 2 rklvoita
- Piirakkataikina:
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 3 dlruisjauhoja
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 rklöljyä
- Voiteluun:
- 1 dlvettä
- 60 gvoita
Valmistus
- Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, lisää sekaan maito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Sekoittele pohjia myöten.
- Keitä puuroa ohjeen mukaan. Mausta puuro suolalla ja voilla.
- Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Kun taikina paksunee, sekoita kädellä. Lisää öljy. Älä vaivaa turhaan.
- Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtäsuureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot lettusiksi.
- Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi. Käytä apuna ruisjauhoja.
- Pane pohjalle reilu ruokalusikallinen puuroa. Levitä puuro kostutetulla veitsellä tasaisesti pohjan päälle. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja rypytä piirakat.
- Paista pellillä 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Kiehauta voitelua varten vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella.
- Lado piirakat astiaan päällekkäin ja peitä ensin voipaperilla, jonka päälle laitat leivinliinan. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia. Tarjoa piirakat munavoin kera.
Katso myös





